Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Activitatea fizică care reduce riscul de boli cardiovasculare. Se poate practica oriunde și oricând

Activitatea fizică care reduce riscul de boli cardiovasculare. Se poate practica oriunde și oricând

Activitățile fizice au fost dintotdeauna recomandate pentru o viață sănătoasă. Urcarea scărilor reprezintă un exercițiu fizic extrem de simplu, care nu necesită pregătire sau echipament, dar care are multiple beneficii pentru corp, în special pentru inimă.

Activitatea fizică care reduce riscul de boli cardiovasculare. Se poate practica oriunde și oricând
Sursa foto: pexels.com
de Alexandra Axinia    |    08 Oct 2023   •   19:50

Urcarea a cel puțin 50 de trepte pe zi duce la o reducere de peste 20% a riscului de boli cardiovasculare. Astfel spus, este suficient să urci cinci etaje pe jos pentru a vă îmbunătăți în mod semnificativ sănătatea inimii.

Descoperirile se bazează pe sondaje efectuate pe 458.860 de adulți din Biobankul Regatului Unit, cu factori precum antecedentele familiale, riscul genetic și hipertensiunea arterială incluși în analiză. Urcatul scărilor a redus riscul pentru toți cei chestionați, a constatat studiul, dar în special pentru cei care nu erau deja expuși unui risc ridicat de boli de inimă.

Urcatul scărilor este gratuit, nu necesită un abonament la sală sau la orice echipament special. Urcatul scărilor face parte din rutina oamenilor, mai ales că nu toate clădirile beneficiază de un lift. Este unul dintre cele mai accesibile exerciții universale care există.

Citește și: Momentul potrivit al zilei când este recomandat să bei cafea. Mulţi oameni greşesc

Faptul ca inima lucrează mai mult ajută la reglarea tensiunii arteriale și la întărirea organului în sine, menținându-l mai sănătos și mai bine protejat împotriva bolilor pentru mai mult timp.

"Scurte rafale de urcare a scărilor de mare intensitate sunt o modalitate eficientă de a îmbunătăți capacitatea cardiorespiratorie și profilul lipidic, în special în rândul celor care nu pot îndeplini recomandările actuale de activitate fizică", spune epidemiologul Lu Qi, de la Universitatea Tulane din SUA, conform Science Alert

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close