Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Descoperă secretele unei vieți lungi și sănătoase la Conferința Internațională de Longevitate și Gerontologie

Descoperă secretele unei vieți lungi și sănătoase la Conferința Internațională de Longevitate și Gerontologie

Începând cu ora 15:00, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Societatea Română de Medicină a Stilului de Viață, membră a Lifestyle Medicine Global Alliance și a European Lifestyle Medicine Council, organizează a 4-a ediție a Conferinței Internaționale de Longevitate și Gerontologie.

Descoperă secretele unei vieți lungi și sănătoase la Conferința Internațională de Longevitate și Gerontologie
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    29 Mar 2023   •   14:44

Evenimentul online va avea ca temă "Progrese recente în managementul îmbătrânirii" și va aduce la aceeași masă medici de top din România și specialiști de renume mondial.

Susținător și promotor al cercetării în domeniul longevității, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu își propune să identifice și să dezbată cele mai noi soluții privind managementul eficient al îmbătrânirii.

Printre subiectele de discuție se numără modelul ideal de nutriție pentru o viață mai lungă, biomarkerii îmbătrânirii și interpretarea informațiilor furnizate de aceștia, rolul vitaminelor și antioxidanților în longevitate și implicarea geneticii în managementul îmbătrânirii.

La nivel mondial, longevitatea și extinderea duratei de viață sunt principalele ținte ale științei, 2021-2030 fiind declarat, de către Organizația Națiunilor Unite și Organizația Mondială a Sănătății, deceniul pentru o îmbătrânire sănătoasă.

Citeşte şi: Secretele longevităţii, la îndemâna tuturor | Care sunt activităţile şi alimentele care ne pot îmbunătăţi şi prelungi viaţa

Conferința reprezintă un pas important în atingerea acestui obiectiv și un prilej de colaborare între specialiști pentru a dezvolta strategii eficiente în domeniul longevității și gerontologiei.

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close