Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Gaura covrigului e doar o iluzie. Numărul uriaș de calorii al produselor din patiserii

Gaura covrigului e doar o iluzie. Numărul uriaș de calorii al produselor din patiserii

Covrigii, merdenelele și plăcintele de la patiserii se numără printre dușmanii siluetei suple. Numărul caloriilor este uriaș, dacă ne propunem să ne menținem greutatea sau să slăbim.

Gaura covrigului e doar o iluzie. Numărul uriaș de calorii al produselor din patiserii
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    24 Mai 2024   •   16:00

Deși miros foarte bine și sunt extrem de gustoase, produsele pe care le găsim la patiseriile de la noi din țară sunt bombe calorice pentru organism, asta în condițiile în care dorim să ne menținem greutatea sau să slăbim.

Majoritatea românilor, când sunt pe fugă și le este foame, preferă să se oprească la patiserii și simigerii, aflate adesea, în marile orașe, la majoritatea colțurilor de stradă, și să cumpere covrigi, merdenele, ștrudele și plăcinte pentru mesele principale, mic dejun, prânz sau chiar cină, sau pentru gustări. Așadar, acestea se regăsesc frecvent în alimentația celor mai mulți români.

Nutriționiștii susțin că aportul caloric pentru a ne menține greutatea diferă în funcție de sex. Bărbații au nevoie de un necesar zilnic situat între 2.500 și 3.000 de calorii, în timp ce femeile de 2.000 - 2.500 de calorii.

În cazul în care se dorește pierderea în greutate, se apelează la deficitul caloric. Mai exact, persoana care dorește să slăbească, va trebui să scadă numărul caloriilor, sub necesarul zilnic. Potrivit unor nutriționiști, pentru a slăbi, o femeie poate ajunge să consume zilnic și 1.200 de calorii, în funcție de metabolismul fiecăreia, greutate, înălțime și efortul fizic depus, potrivit doc.ro.

Tocmai de aceea este recomandat consultul unui medic nutriționist în cazul în care doriți să aflați exact câte calorii aveți nevoie să consumați pe zi pentru a slăbi sănătos și a nu vă pune sănătatea în pericol.

Dacă luăm ca exemplu, deficitul caloric zilnic de 1.200 de calorii al unei femei și calculăm câte calorii au produsele de patiserie observăm că dieta noastră a fost distrusă.

Covrigul, mai multe calorii decât carnea de porc la grătar

Potrivit informațiilor nutriționale oferite pe site-urile marilor patiserii și simegerii din țară, un singur covrig cu susan ajunge la aproape 400 de calorii, un covrig cu umplutură, de fructe, sau ciocolată ajunge și el la aproximativ 400 de calorii.

Un ștrudel cu umplutură de fructe, de 80-90 de grame are și el peste 300 de calorii. Pe de altă parte, nici delicioasele merdenelele cu brânză, preferate de români, nu stau bine la capitolul calorii, și el depășind 300 de calorii, porția, deci o singură bucată.

Făcând o comparație, un covrig cu susan are de două ori mai multe calorii decât o friptură de 100 de grame, de porc, la grătar, aceasta având în jur de 150 de calorii, potrivit calorii.oneden.com.

Transformându-se în mese principale, de cele mai multe ori, nu ne săturăm cu o singură porție și alegem să mai consumăm una, așadar doi covrigi, 800 de calorii, reprezentând mai mult de jumătate din 1.200 de calorii.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Rezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40, Noroc, duminică, 16 iunie 2024
x close