Antena 3 Actualitate Sănătate Dr. Adrian Wiener: ”Situația pandemică din România este foarte îngrijorătoare, valul 4 va fi unul cu efecte dramatice”

Dr. Adrian Wiener: ”Situația pandemică din România este foarte îngrijorătoare, valul 4 va fi unul cu efecte dramatice”

de Andreea Cigolea    |    20 Iul 2021   •   15:46
Dr. Adrian Wiener: ”Situația pandemică din România este foarte îngrijorătoare, valul 4 va fi unul cu efecte dramatice”
Sursa foto: Agerpres

Ritmul campaniei de vaccinare din România este foarte îngrijorător, spune dr. Adrian Wiener: ”orice măsură, chiar și de recompensă, chiar și de condiționare a accesului la anumite obiective publice ar trebui să fie un mijloc prin care să creștem rata de vaccinare".

Vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților dr. Adrian Wiener crede că ”orice măsură, chiar și de recompensă, chiar și de condiționare a accesului la anumite obiective publice ar trebui să fie un mijloc prin care să creștem rata de vaccinare".

Doar aproximativ 13.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore în România. Dintre ele, circa 8.600 au primit prima doză. Numărul total de persoane vaccinate se apropie de 4,9 milioane, un ritm foarte scăzut al campaniei de vaccinare, în condițiile în care autoritățile și mulți experți se așteaptă la un val patru al pandemiei, la toamnă, mai ales pe fondul prezenței variantei Delta a coronavirusului, o variantă mult mai contagioasă.

Dr. Adrian Wiener spune că situația este „foarte îngrijorătoare, pentru că într-adevăr, contagiozitatea variantei Delta, tendința de a avea un număr mai mare de spitalizări decât varianta cu care ne-am obișnuit și pe lângă aceste cifre mici globale de vaccinare, faptul că doar sub 30% din populația vulnerabilă peste 60 de ani este vaccinată, toate aceste lucruri ne fac să ne gândim la faptul că valul patru va fi unul cu efecte dramatice în România, cu un număr foarte mare de spitalizări și decese".

El crede că „orice mijloc prin care creștem rata de vaccinare este un mijloc bun. Cântărirea în termeni de etică acum nu mai are vreun sens, în măsura în care lucrurile stau cum stau. Orice măsură, chiar și de recompensă, chiar și de condiționare într-un fel a accesului la anumite obiective publice ar trebui să fie într-un fel sau altul un mijloc prin care să creștem rata de vaccinare și stimulentele pot fi unul dintre ele, categoric".

×
Subiecte în articol: adrian wiener

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close