Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Greşelile care agravează răceala şi gripa

Greşelile care agravează răceala şi gripa

Greşelile care agravează răceala şi gripa
Sursa foto: Foto: pexels.com
06 Feb 2019   •   23:28

Cu peste 200 de tipuri de virusuri responsabili pentru o răceală comună, inevitabil un adult se va confrunta în general cu 4-5 răceli de-a lungul unui singur an, iar în cazul copiilor numărul creşte până la opt. 

Atunci când suntem răciţi ne putem confrunta cu un apetit mai scăzut şi chiar refuzul de a consuma lichide, însă acestea pot determina lipsuri în organism şi chiar prelungi răceală. 

Deoarece în timp ce suntem răciţi organismul este suprasolicitat din cauza infecţiei şi combaterea simptomelor acesteia, starea de oboseală şi somnolenta va creşte. Este important să nu ignorăm acest semnal al corpului, în special în condiţiile în care sistemul imunitar este profund afectat de lipsa somnului. 

„În afara  consecinţelor negative asupra sănătăţii, fumatul afectează întreg sistemul respirator şi tusea. Atunci când fumaţi, plămânii deja iritaţi din cauza răcelii vor deveni mult mai sensibili şi mai inflamaţi, acelaşi fiind cazul şi tractului respirator”,  explică medicul Tania Bejan, potrivit csid.ro

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunțat, săptămâna trecută, epidemie de gripă, după ce au fost înregistrate zeci de decese din cauza virusului, de la începutul acestui sezon. Ministrul a precizat că „s-a constatat epidemia”.

Sorina Pintea a spus că obiectivul MS este reducerea numărului de cazuri severe şi de decese din cauza gripei.

Citește și: Epidemie de gripă. Ce trebuie să faci ca să te ferești de virus

×
Subiecte în articol: gripa raceala
Parteneri
Gestul șocant făcut ucigașul Mirelei. S-a întâlnit cu sora ei
x close