Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Imagini din spitalul de la Craiova, unde doi pacienţi au murit pe hol în aşteptarea unui loc la ATI | VIDEO

Imagini din spitalul de la Craiova, unde doi pacienţi au murit pe hol în aşteptarea unui loc la ATI | VIDEO

În Unitatea de Primiri Urgenţe medicii duc o luptă contracronometru pentru a salva cât mai multe vieţi. Aici sunt aduşi toţi pacienţii care nevoie sursă de oxigen, suspecţi sau confirmaţi cu SARS-COV-2. Tot aici sunt ţinuţi pacienţii care aşteptă eliberarea unui pat în ATI.

Imagini din spitalul de la Craiova, unde doi pacienţi au murit pe hol în aşteptarea unui loc la ATI | VIDEO
de Claudia Popovici    |    19 Mar 2021   •   22:04

Jurnalistul Antena 3 Loredana Chimoiu a fost la ambulatorul de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean din Craiova, locul cel mai fierbinte în acest moment pentru că sunt doar 18 paturi ATI din păcate toate ocupate şi 10 dintre pacienţi aşteaptă eliberarea unui loc.

În ciuda tuturor eforturilor făcute de cadrele medicale, o femeie de 80 de ani a pierdut lupta cu virusul. A decedat în acestă dimineaţă, în aşteptarea eliberării unui loc la ATI.

"Sunt şi momente triste care ne afectează. Pacienta era în stare grava de când a venit, a fost intubată dar din ppcate s-a declarat decesul", a spus pentru Antena 3, Aura Stoian, medic UPU Craiova.

Medicii fac eforturi să ţină situaţia sub control în valul trei al pandemiei

" Ziua de astăzi este o zi grea ca toate zilele. Avem 18 pacienţi în izolatorul UPU, dintre care 10 sunt internaţi în ATI, dar pentru că ei nu au locuri acolo sunt monitorizaţi şi asistaţi medical de către noi medicii de urgenţă", a mai spus Aura Stoian, medic UPU Craiova.

"Sper să facem faţă"

"Suntem în plin val trei. Pacienţii sunt din ce în ce mai mulţi. Sperăm să facem faţă", a mai spus pentru Antena 3, Ovidiu Cătălin, asistent şef, UPU Craiova.

Chiar dacă este greu cadrele medicale de la Craiova spun că nu vor abandona lupta pentru a salva cât mai multe vieţi.

 

 

 

 

 

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close