Antena 3 CNN Actualitate Sănătate "Te termină psihic durerea oamenilor de aici". Poveşti dramatice la Spitalul Universitar Bucureşti

"Te termină psihic durerea oamenilor de aici". Poveşti dramatice la Spitalul Universitar Bucureşti

Mărturii şi poveşti dramatice ale medicilor şi pacienţilor de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unul dintre cele mai mari din ţară.

"Te termină psihic durerea oamenilor de aici". Poveşti dramatice la Spitalul Universitar Bucureşti
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Cigolea    |    30 Oct 2021   •   19:01

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti nu mai are paturi libere în secţii pentru bolnavii în stare gravă, iar personalul medical a amenajat saloane pe holuri şi un cort în curtea spitalului pentru a putea trata cât mai mulţi oameni.

"Trebuie să ajungem acasă. E şi soţul bolnav. E aici, nu ştiu unde, dar el e grav", a declarat, cu ochii în lacrimi, o femeie internată la spital.

Situaţia este critică la Spitalul Universitar din Capitală unde numărul bolnavilor de COVID-19, care au nevoie de ajutor medical a depăşit cu mult numărul de locuri disponibile.

Bolnavii nu mai au loc la Unitatea de Primiri Urgenţe şi stau pe paturi, pe tărgi, pe scaune sau în cort.

Sala de aşteptare pentru pacienţii de la UPU a fost transformată acum în saloane pentru pacienţii infectaţi cu COVID-19 şi care aşteaptă un loc pe secţie.

Imaginile disperării: În spitale, ca pe front. Pacienți tratați în corturi, pe scaune și pe saltele

"De trei zile nu m-am mai mişcat, e groaznic"

O femeie, internată în cortul amplasat în curtea spitalului, a povestit ce s-a întâmplat cu ea de când a ajuns în stare gravă la spital.

"Groaznic, de trei zile nu m-am mişcat, e groaznic", a povestit femeia.

Un alt pacient a ţinut să le mulţumească medicilor de la spital, după ce şi-a revenit: "Am venit într-un hal fără de hal, mulţumesc spitalului acesta că m-a pus pe picioruşe".

"Te termină psihic durerea oamenilor de aici". Mărturii dramatice la Spitalul Universitar Bucureşti

"E destul de greu pentru că te doare durerea oamenilor ăstora de aici, te termină psihic", a spus un alt pacient, suficient de norocos să fie internat într-un salon.

Copleşiţi de suferinţa din spital, cu toţii regretă un singur lucru. Că nu s-au vaccinat.

"Am fost un tâmpit că nu m-am vaccinat, zece vaccinuri mi-aş face când oi ieşi de aici. Nu e de glumit!", a declarat un pacient internat în cortul din curtea spitalului (foto sus).

Cadrele medicale muncesc la foc continuu. Îmbrăcate în combinezoane, pendulează de la un pacient la altul şi fac diferenţa dintre viaţă şi moarte.

"Rămânem uimiţi. Practic, stăm de vorbă cu pacienţii în turele de noapte, iar când revenim la tura de zi îi vedem într-o stare degradabilă. Ne e milă şi nouă ne de ei. Ne vine să plângem", a explicat unul dintre oamenii care luptă zi de zi pentru a-i salva pe bolnavi.

Jumătate dintre pacienţii internaţi la Spitalul Universitar din Bucureşti sunt pozitivi la COVID-19. Doar în luna octombrie, numărul deceselor a crescut de 14 ori faţă de luna octombrie a anului trecut.

×
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close