Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Un medic și-a făcut public salariul încasat: ”Acesta este venitul meu net, salariu și 1 gardă suplimentară de sâmbătă”

Un medic și-a făcut public salariul încasat: ”Acesta este venitul meu net, salariu și 1 gardă suplimentară de sâmbătă”

Dr. Anca Mureșan, medic primar chirurg la Institutul Regional de Gastroenterologie ”Octavian Fodor” din Cluj-Napoca, a decis să posteze pe pagina personală de Facebook fluturașul cu venitul încasat în 2018 când au crescut salariile medicilor.

Un medic și-a făcut public salariul încasat: ”Acesta este venitul meu net, salariu și 1 gardă suplimentară de sâmbătă”
Sursa foto: Scott Olson/Getty Images
de Andreea Cigolea    |    05 Sep 2022   •   11:05

”Așa cum am spus, revin cu fluturașul pe care l-am primit azi. Acesta este venitul meu net pe martie 2018, salariu și 1 gardă suplimentară de sâmbătă: 11.242 Ron.

Ținând cont că am postat de curând că venitul meu pe luna trecută a fost de 6065 RON, nu pot să nu spun că venitul meu aproape s-a dublat. Este un pas înainte, sunt încă multe de făcut și de corectat, însă nu putem fi ipocriți și să nu recunoaștem măririle acordate”, notează aceasta, conform extranews.ro.

Medicul a ales să publice fluturașul cu suma lunară primită, după ce în urmă cu câteva zile, fiica unei paciente operate de ea a insistat să-i înmâneze doctoriței o sumă de bani.

”Am întrebat-o câți ani a muncit mama și câți bani a plătit pentru asigurările de sănătate, pentru ca atunci când va avea nevoie de servicii de sănătate să le primească gratuit… 28 de ani grei de muncă, acum cu o pensie de 500 Ron, voia să mă plătească.

Nu mai merge așa… datoria statului român este să-și respecte cetățenii, medicii au primit niște salarii decente începând cu această lună, așa încât de acum, dragi colegi, atunci când întindeți mâna după plic, uitați-vă în ochii celui din față.

Așa cum am spus, revin cu fluturașul pe care l-am primit azi. Acesta este venitul meu net pe martie, salariu și 1 gardă suplimentară de sâmbătă: 11.424 Ron” a încheiat ea. 

×
Subiecte în articol: medic salariu
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close