Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ministerul Sănătăţii, anunţ important despre pastilele cu iodură de potasiu

Ministerul Sănătăţii, anunţ important despre pastilele cu iodură de potasiu

Ministerul Sănătății a transmis, luni, că secretarul de stat Tiberiu Brădățan, care a spus că pastilele de iod nu vor mai fi administrate după ce medicii de familie au refuzat să le distribuie, a exprimat un punct de vedere personal, iar pastilele vor fi date populației gratuit.

Ministerul Sănătăţii, anunţ important despre pastilele cu iodură de potasiu
Sursa foto: Pixabay
de Silvia Preda    |    16 Mai 2022   •   21:47

Ministerul Sănătății a transmis luni seara că vor fi distribuite comprimatele cu iodură de potasiu după finalizarea campaniei de informare.

"Comprimatele de iodură de potasiu trebuie administrate către persoanele eligibile în cazul pericolului de expunere la radiații ca urmare a unui incident nuclear.

Ministerul Sănătății lucrează la organizarea unui sistem de distribuție gratuită către populație care va fi operaţionalizat după ce campania de informare publică asupra acestui subiect se va încheia", a transmis Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Sănătății s-a sucit: Nu mai distribuie pastilele cu iod. ”Doar dacă vom avea, ferească Dumnezeu, un accident nuclear”

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Tiberius Marius Brădățan, a spus că pastilele de iodură de potasiu vor fi împărțite oamenilor numai în caz de incident nuclear, după ce medicii de familie au refuzat să împartă pilulele. Secretarul de stat a spus la Europa FM că cele 30 de milioane de pastile produse de curând de Antibiotice Iași rămân la Direcțiile de Sănătate Publică.

Despre declarațiile lui Brădățan, Ministerul Sănătăţii a transmis că acesta "a prezentat doar un punct de vedere personal, nefiind la curent cu acest subiect".

Citiţi şi: Uniunea Europeană, stoc de medicamente în caz de atac nuclear, chimic sau biologic | Iodura de potasiu, pe primul loc

×
Parteneri
Horoscop 25 septembrie - 1 octombrie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close