Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Parlamentul a votat: Țigările mentolate vor fi interzise din 2019

Parlamentul a votat: Țigările mentolate vor fi interzise din 2019

 Parlamentul a votat: Țigările mentolate vor fi interzise din 2019
18 Oct 2016   •   14:25

Camera Deputatilor a adoptat marti un proiect de lege prin care este transpusa o directiva europeana din domeniul tutunului in forma sa initiala, astfel incat s-au repins definitiv toate modificarile prin care s-ar fi imblanzit interdictiile. Astfel, fumatul ramane interzis in toate spatiile inchise, asa cum prevede legea adoptata in primavara, scrie hotnews.ro. Prin transpunerea directivei europene, tigarile aromate vor fi interzise in termen de 30 de zile de la publicare legii in Monitorul Oficial.

Tigarile mentolate vor ramane pana in 2019, cand vor fi interzise.

In momentul in care va intra in vigoare legea, adica la 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial, trebuie sa dispara de pe piata produsele din tutun aromate, mai specific, tigarile care au capsule aromate in filtru. De asemenea, incepand cu data intrarii in vigoare a legii, producatorii trebuie sa fabrice pachetele de tigari conform noilor reguli, iar tigarile mentolate, care sunt preferate in special de femei, vor mai putea fi comercializate pana in 2019.

Legea prevede si schimbarea aspectului pachetului de tigari. Acesta va avea o imagine grafica pe 65% din suprafata pachetului, aceste imagini vor fi pe ambele fete, ca sa nu mai fie posibil sa ascunzi imaginea in raftul de prezentare a produselor din tutun. De asemenea, aceste imagini trebuie schimbate la fiecare 1 ianuarie de acum incolo, in asa fel incat oamenii sa nu se mai obisnuiasca cu imaginile si sa fie surprinsi de alte imagini", a explicat Magdalena Ciobanu, expert pentru controlul tutunului in Ministerul Sanatatii, dupa dezbaterea proiectului la Comisiile juridice si pentru sanatate de la Camera Deputatilor, in urma cu doua saptamani, potrivit Agerpres.

 

×
Subiecte în articol: tigari
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close