Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Recomandări importante pe caniculă. Atenție ce haine purtați când ieșiți din casă

Recomandări importante pe caniculă. Atenție ce haine purtați când ieșiți din casă

Avem recomandări importante pentru zilele cu temperaturi ridicate prin care trecem. Recomandările pe caniculă vizează atât persoanele sănătoase, cât și cele cu boli cronice, dar și bătrânii, cât și copiii.

Recomandări importante pe caniculă. Atenție ce haine purtați când ieșiți din casă
Sursa foto: agrepres
de Andreea Cigolea    |    29 Iul 2021   •   12:05

Evitați, pe cât posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11 – 18. Daca aveți aer condiționat, reglați aparatul astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mica decât temperatura ambientala.

Vestimentația este foarte importanta în aceste zile. Purtați pălării de soare, haine lejere și ample, din fibre naturale, de culori deschise atunci când ieșiți din casa.

Beți zilnic intre 1,5 – 2 litri de lichide, fară a așteptă să apară senzația de sete. În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă sau echivalentul acestuia la fiecare 15 – 20 de minute. Spre exemplu și o doza de iaurt produce aceeași hidratare că și un pahar de apă.

Deshidratarea, al treilea factor favorizant pentru leșinul în soare, pe caniculă

Foarte multe persoane nu consuma suficiente lichide pe parcursul zilei, astfel încât apare starea de deshidratare și apoi sincopa. Deshidratarea reprezintă al treilea factor favorizant pentru leșinul în soare.

Nu trebuie să uitam nici de alimentație. Consumați fructe și legume proaspete pentru că acestea conțin o mare cantitate de apă și astfel ne vor ajuta să rămânem hidratați cât mai mult timp. Evitați mâncărurile grele și mesele copioase.

Nu consumați alcool deoarece acesta favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de lupta a organismului împotrivă căldurii. Evitați băuturile cu conținut ridicat de cofeina sau de zahar deoarece acestea sunt diuretice și ne vor deshidrata. Puteți face dușuri călduțe pe tot parcursul zilei pentru că astfel vă veți răcori în mod natural.

×
Subiecte în articol: canicula lesin
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close