Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Factorii care cresc riscul de infertilitate. Când ne îngrijorăm că nu facem copii

Sfat de sănătate. Factorii care cresc riscul de infertilitate. Când ne îngrijorăm că nu facem copii

Sfat de sănătate. Factorii care cresc riscul de infertilitate. Când ne îngrijorăm că nu facem copii
05 Dec 2018   •   09:02

Din ce în ce mai multe cupluri se confruntă cu probleme de infertilitate. Stresul a ajuns să fie principala problemă din cauza căreia nu facem copii. Doctorul Andreas Vythoulkas a explicat la „Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” cum combatem această problemă medicală extrem de sensibilă și când este cazul să ajungem la un specialist.
 

Ce facem ca să nu ajungem la infertilitate?

„Putem să facem două lucruri. Să facem analizele regulate anuale, adică un test Papanicolau, secreții sau ecografie transvaginală, pentru că așa putem să depistăm anumite lucruri care pot duce la infertilitate. Infecțiile pot duce la înfundarea trompelor sau alte lucruri care pot duce la infertilitate.

Și este important să ne gândim la copil cât mai devreme. Vârsta este foarte importantă pentru a obține o sarcină. Cu cât creștem vârsta, probabilitatea de a avea probleme de infertilitate este mult mai mare și rezolvarea problemei este mult mai dificilă.

La bărbați, s-a demonstrat că stresul, alimentația, fumatul influențează foarte mult calitatea și cantitatea spermogramei. Adică și cu o viață continuă în felul acesta, se poate ajunge la infertilitate. La femei, ne uităm la carieră și uităm să facem copii. Ovarele au vârsta lor biologică”, a explicat medicul Andreas Vythoulkas.

Andreea Cigolea vă dă sfaturi de sănătate. Zi de zi, la Antena 3 vor fi prezentate cele mai importante informaţii în cea mai nouă rubrică de recomandări, noutăți și curiozități din sănătate.

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate Andreea Cigolea
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close