Antena 3 Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Simptomele şi tratamentul cancerului ovarian

Sfat de sănătate. Simptomele şi tratamentul cancerului ovarian

10 Dec 2019   •   10:21
Sfat de sănătate. Simptomele şi tratamentul cancerului ovarian Foto: Pixabay.com

Cancerul ovarian este descoperit din păcate în proporţie de peste 50% în stadii avansate şi de cele mai multe ori, şansele de supravieţuire sunt minime. Simptomele sunt extrem de nespecifice, cum ar fi balonarea sau deranjamentul stomacal. Oncologul Dragoş Median a explicat la ''Sfat de sănătate'' cu Andreea Cigolea de la ce apare, dar mai ales cum ne tratăm. Doamnelor, mergeţi la un control ginecologic măcar o dată pe an!

''Din păcate sunt nişte simptome extrem de nespecifice. În general, ele generează mai degrabă o boală digestivă. De exemplu balonarea sau constipaţia, sau diareea câteodată. Sunt simptome mult mai frecvent întâlnite în cancerul ovarian decât orice altceva. Nu apar sângerări cum apar în alte cancere ginecologice. Nu apare durerea decât în stadii tardive, avansate, aşa că e un cancer care mimează orice în afară de ceea ce este el. Asta faca ca diagnosticul să fie pus în stadii avansate. Cam trei sferturi din paciente ajung în stadii avansate (...) Un consult o dată pe an este suficient pentru a descoperi un cancer de ovare într-un stadiu incipient'', a spus medicul.

Mai multe informarţii, în materialul de mai jos.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close