Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Spitalele de copii sunt pline din cauza virozelor | Medicii spun că virusul este din ce în ce mai periculos

Spitalele de copii sunt pline din cauza virozelor | Medicii spun că virusul este din ce în ce mai periculos

Virozele și pneumoniile au umplut spitalele de copii cu pacienți. Medicii se luptă zilnic pentru a interna, în primul rând, cazurile grave.

Spitalele de copii sunt pline din cauza virozelor | Medicii spun că virusul este din ce în ce mai periculos
Sursa foto: Mediafax Foto / Marian Ilie
de Cristina Ştefan    |    15 Noi 2022   •   15:54

Camerele de gardă sunt supraaglomerate în această perioadă, iar medicii spun că virusul care provoacă aceste viroze este din ce în ce mai periculos.

Specialiştii au prevenit cu mult timp înainte că ne vom confrunta cu cel mai agresiv sezon al virozelor din ultimii ani şi asta pentru că nu mai sunt respectate măsurile de protecţie.

Din păcate, spitalele de pediatrie din Bucureşti sunt deja aglomerate, nu mai sunt locuri libere la spitalele Marie Curie, Grigore Alexandrescu, dar nici la Spitalul Victor Gomoiu.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, în ultima săptămână au fost înregistrate peste 300 de cazuri de gripă.

Medicii ne recomandă să evităm zonele aglomerate şi să respectăm măsurile de protecţie în special în mijloacele de transport public în comun.

"Asta e situaţia, anul trecut am avut mai puţine cazuri de viroze pentru că a fost starea de urgenţă, ne aşteptam la asta, iar eu încurajez pe toată lumea să se vaccineze antigripal pentru a reduce numărul cazurilor de virus gripal", a declarat Alexandru Rafila, Ministru al Sănătății din România.

×
Subiecte în articol: copii spitale viroze
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close