Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Unități medicale mobile, dotate cu echipamente și specialiști, vor ajunge în comunitățile rurale din România

Unități medicale mobile, dotate cu echipamente și specialiști, vor ajunge în comunitățile rurale din România

Premierul Marcel Ciolacu a participat la prezentarea primelor trei caravane medicale, în cadrul unui eveniment de lansare a serviciilor medicale mobile pentru mediul rural.

Unități medicale mobile, dotate cu echipamente și specialiști, vor ajunge în comunitățile rurale din România
Sursa foto: Facebook/ Salvati Copiii Romania
de Mia Lungu    |    26 Mar 2024   •   15:40

"Oamenii au nevoie de îngrijire medicală și acces la servicii de sănătate, indiferent dacă trăiesc la oraș, la sat, în zone izolate. În cazul copiilor și al femeilor care așteaptă un copil, controlul medical este cu atât mai important.", a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

"Cred cu tărie că doar împreună, autorități publice, mediu privat, organizațiile neguvernamentale, unindu-ne eforturile și punând în comun resursele, putem contribui la creșterea unor generații mai sănătoase și pregătite pentru viitor.

Aș dori ca prin această inițiativă și altele care îi vor urma, să punem bazele unei strategii de creștere a investițiilor în cel mai valoros capital pe care îl are România: cetățenii săi. Acesta a fost motivul pentru care am susținut de la început inițiativa Organizației Salvați Copiii România în colaborare cu Asociația Caravana cu Medici”, a mai spus acesta.

Unitățile medicale mobile, dotate cu echipamente prin care se pot realiza inclusiv ecografii, vor asigura un cadru în care o echipă multidisciplinară de specialiști va putea furniza servicii complexe medicale și psiho-sociale adaptate nevoilor pentru aproximativ 10.000 de persoane vulnerabile anual. 

"Este nevoie de solidaritate și parteneriat cu societatea civilă și cu industria din ecosistemul medical, în beneficiul comunităților defavorizate din țară. Mulțumesc celor de la MSD și asociațiilor implicate, care au făcut posibilă această campanie.

Fie că discutăm despre autorități, industrie, ONG-uri, oameni profesioniști din domeniul sănătății sau din alte domenii trebuie să lucrăm împreună pentru sănătatea societății în general și în cazul acesta pentru sănătatea mamelor și copiilor din România", a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Cele trei caravane medicale au fost achiziționate cu sprijinul unui grant oferit de MSD for Mothers, ca parte unui proiect mai amplu care include și Republica Moldova.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close