Antena 3 CNN Actualitate Şapte români au murit de pneumonie în ultima săptămână

Şapte români au murit de pneumonie în ultima săptămână

Şapte români au murit de pneumonie în ultima săptămână
02 Noi 2008   •   10:14

Variaţiile de temperatură dau mari bătăi de cap românilor. Tot mai multe cazuri de infecţii respiratorii, pneumonii şi viroze au fost înregistrate în ultima perioadă. Numai săptămâna trecută medicii s-au confruntat cu şapte decese din cauza pneumoniei. Specialiştii în sănătate publică spun că, totuşi nu putem vorbi de o epidemie de gripă, în România.
Numărul cel mai mare de cazuri de infecţii respiratorii şi pneumonii se înregistrează la grupele de vârstă de până la 14 ani. Cele mai multe cazuri de pneumonii sunt în Bistriţa-Năsăud, Iaşi şi Gorj. Vulnerabili la aceste boli sunt copiii, persoanele în vârstă, cei care suferă de o afecţiune cronică, de o maladie respiratorie sau de o infecţie virală.
Potrivit datelor oficiale , săptămâna trecută la nivel naţional au fost înregistrate peste 15.300 cazuri de pneumonii, din care 17% au necesitat internare. Pneumonia este o boală a plămânului provocată de o bacterie sau un virus. Adeseori, aceasta debutează la câteva zile după o infecţie a căilor respiratorii.
Medicii recomandă ca în această perioadă populaţia să respecte un regim dietetic, să consume multe fructe şi legume şi să se îmbrace mai gros. Prevenirea pneumoniilor devine din ce în ce mai importantă, din cauza agresivităţii acestei afecţiuni.

Sursa foto: constructionmonthly.com
Antena 3

×
Subiecte în articol: pneumonie
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close