Antena 3 CNN Actualitate Şase mandate de arestare preventivă pentru escrocii de la primării

Şase mandate de arestare preventivă pentru escrocii de la primării

Şase mandate de arestare preventivă pentru escrocii de la primării
29 Oct 2008   •   20:52

Cercetări ample în cazul reţelei de funcţionari care au escrocat numeroşi bătrîni din capitală. După cinci ore de audieri, judecătorii de la tribunalul Bucureşti au emis şase mandate de arestare preventivă pe o durată de 29 de zile şi 3 interdicţii de părăsire a ţării pentru cele 9 persoane chemate miercuri la tribunal, în dosarul Mandatarilor.
Cele 9 persoane reţinute marţi, dintre care 5 funcţionari din primăriile de sector, au fost prezentate magistraţilor Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă. Şi asta deşi ordonanţele de reţinere au expirat deja.
Oamenii au fost aduşi la Tribunalul Bucureşti miercuri în jurul orei 13.00, însă audierile au început abia după trei ore, procurorii motivând această întârziere prin faptul că au avut nevoie de timp pentru a studia dosarul şi probele. Procurorii ar putea da o sentinţă chiar miercuri seară.
Alte 6 persoane sunt cercetate în stare de libertate, în acest dosar. Printre cei reţinuţi se află şi interlopul Gheorghe Constantinescu, zis Gigi Boeru.
Potrivit anchetatorilor, în perioada 2006-2008, aşa-zişii mandatari ar fi vândut mai multe terenuri, case, apartamente şi garsoniere. La o evaluare estimativă se pare că prejudiciul să ridică la peste un milion de euro.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Tribunalul Bucuresti
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close