Antena 3 CNN Actualitate Sat măturat de viitură în judeţul Galaţi. Aproximativ 450 de gospodării au fost inundate

Sat măturat de viitură în judeţul Galaţi. Aproximativ 450 de gospodării au fost inundate

Sat măturat de viitură în judeţul Galaţi. Aproximativ 450 de gospodării au fost inundate
de M.T.    |    13 Iun 2013   •   09:57

450 de gospodării, 20 de case şi 45 de fântâni au fost afectate de o viitură care a lovit aseară comuna Corod, judetul Galaţi.

Din ceea ce se ştie până acum, nu au existat victime.

„Distrugerile au fost imense, nu doar în ceea ce priveşte gospodăriile oamenilor, ci şi în ceea ce priveşte infrastructura locală. Mă refer aici la drumurile săteşti, pe o lungime de aproximativ 8 km. De asemenea, au fost afectate mai multe şanţuri, podeţe şi poduri”, a spus primarul comunei, Vasile Cârjeu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

„Oamenii care au avut de suferit din cauza inundaţiilor au avut unde să stea, deoarece casele nu au fost inundate decât parţial. Nu am avut cazuri în care să fim nevoiţi să adăpostim cetăţenii în alte locuri”, a mai precizat edilul.

Întrebat cum se prezintă situaţia după trecerea viiturii, primarul a răspuns că „localitatea arată ca după un dezastru. Majoritatea drumurilor din comuna Corod au fost drumuri pietruite, iar adupă această nenorocire au rămas decopertate. De asemenea, apa nu mai poate fi evacuată din gospodăriile oamenilor decât cu ajutorul nostru şi a celor de la ISU”.

Vasile Cârjeu a explicat că autorităţile locale au luat măsurile care se impuneau odată cu anunţarea codului portocaliu, dar a recunoscut că acestea au fost depăşite de situaţie.

Totuşi, edilul spune că „nu este nevoie de ajutorul autorităţilor din judeţul Galaţi. Consider că, pentru moment, situaţia este sub control”.

×
Subiecte în articol: inundatii viitura
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close