Antena 3 CNN Actualitate Satu Mare. Tânără ucisă de lipsa medicamentelor

Satu Mare. Tânără ucisă de lipsa medicamentelor

Satu Mare. Tânără ucisă de lipsa medicamentelor
04 Iun 2007   •   22:58

Sistemul sanitar românesc ucide. O femeie de 24 de ani din Satu Mare a murit pentru că medicii din spitalul în care a fost operată de cezariană nu au avut medicamentele care trebuiau administrate după operaţie. În aceste condiţii, medicii spun că nu-şi mai pot asuma responsabilitatea actului medical. Tânăra era căsătorită de 8 luni. Pe 29 mai a născut prin cezariană o fetiţă.

O embolie pulmonară i-a pus capăt vieţii la 3 zile de la operaţie. Medicamentele anticoagulante ar fi putut să o salveze. Lipseau însă din depozitul spitalului. La fel cum lipsea şi oxigenul care îi era necesar. Medicul ginecolog de la spital spune că ştia că nu are medicamente anticoagulante şi că a făcut operaţia ?pe risc? pentru că nu a avut ce face. El nu se simte vinovat.

Soţul tinerei spune că nu va avea linişte până când vinovaţii nu vor plăti. După înmormântere, va depune o plângere penală la poliţie şi Parchet împotriva medicilor. Conducerea spitalului nu a vrut să dea nicio declaraţie. Unii medici spun însă că vina pentru criza prin care trece spitalul aparţine exclusiv directorului.

Medicamentele nu sunt singura problemă în spitalul din Satu Mare. Cu puţin timp în urmă, din cauza lipsurilor şi mizeriei, spitalului i s-a retras autorizaţia de funcţionare, iar pacienţii care se internează semnează că o fac pe proprie răspundere. Nimeni nu se gândeşte însă că asta poate să-i coste viaţa.

Observator

×
Parteneri
Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionarii români
x close