Antena 3 CNN Actualitate Scandal monstru în asigurări! Cum sunt afectaţi românii?

Scandal monstru în asigurări! Cum sunt afectaţi românii?

Scandal monstru în asigurări! Cum sunt afectaţi românii?
18 Feb 2014   •   18:45

În plin scandal, Dan Radu Ruşeanu, preşedintele ASF, iese în faţă şi dă bomba: cea mai importantă companie de asigurări din România din acest moment, cu peste 3 milioane de clienţi şi singurul asigurator al Flotei Aeriene şi a aeroportului Otopeni, intră într-o procedură de administrare specială.

Un control al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a descoperit nereguli în gestionarea fondurilor, Ruşeanu spunând chiar că fostul şef al Comisiei de Supraveghere în Asigurări (CSA), a protejat societatea lui Dan Adamescu şi că în ultimii 5 ani, la ASTRA nu prea au fost făcute controale.

Situaţia este atât de gravă, încât în cazul unui eveniment major, societatea nu va putea să îşi onoreze obligaţiile de plată faţă de cetăţeni.

"Luarea măsurilor necesare în vederea accelerării recuperării împrumuturilor acordate în cadrul grupului şi interzicerea acordării de noi împrumuturi. Ca o scurtă paranteză aş vrea să vă informez aici că împrumuturile intragrup au reprezentat pentru societatea Astra de asigurări 110 milioane de roni (lei) din care circa 102 milioane, mai mult de 90%, au mers către societatea media Holding, cunoscută sub numele de România Liberă. Noul administrator special îşi va asigura, va fi obligată să asigure toate plăîţile faţă de poliţele existente până la expirarea lor. În cazul unui eveniment major, Astra nu va putea onora obligaţiile. O locuinţă sau RCA nu sunt evenimente majore", a declarat Dan Radu Ruşeanu.

×
Subiecte în articol: dan radu rusanu astra asigurari
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close