Antena 3 CNN Actualitate Mega-scandal de spionaj în Israel. O femeie a fost arestată

Mega-scandal de spionaj în Israel. O femeie a fost arestată

Mega-scandal de spionaj în Israel. O femeie a fost arestată
Sursa foto: Foto: pixabay.com
16 Iun 2016   •   10:13

O femeie cu dublă cetățenie, iraniană și britanică, a fost acuzată de spionaj de către armata iraniană, fiind reținută în închisoare de 45 de zile, scrie DPA.

Nazanin Zaghari-Ratcliffe, manager de proiecte pentru Thomson Reuters Foundation, 'a cooperat cu serviciile de informații occidentale la un proiect având ca obiectiv răsturnarea de la putere a regimului iranian', potrivit unei declarații difuzate miercuri de Corpul Gardienilor Revoluției Islamice (IRGC) și citată de agenția de presă Mizan.

Femeia, 37 de ani, angajată a unei organizații de caritate era de asemenea activă pe rețelele de socializare, menționează IRGC.

Zaghari-Ratcliffe a fost reținută pe aeroportul IKA din Teheran, la începutul lunii aprilie, după ce împreună cu fetița ei de 22 de luni își vizitase familia în orașul Kerman (sud) pentru Anul Nou iranian. De atunci femeia se află în detenție într-o închisoare, la Kerman, și cazul ei urmează să fie investigat de autoritățile iraniene, potrivit IRGC.

Potrivit legii iraniene, persoanele cu dublă cetățenie și care au tată iranian sunt considerate cetățeni iranieni cu drepturi depline.

 

×
Subiecte în articol: Israel
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close