Antena 3 CNN Actualitate Scandalul Loganurilor costă Poliţia Română 35.000 de euro

Scandalul Loganurilor costă Poliţia Română 35.000 de euro

Scandalul Loganurilor costă Poliţia Română 35.000 de euro
06 Apr 2010   •   22:07


Poliţia Română e bună de plată. 35.000 euro trebuie să plătească pentru că a încălcat procedura în cazul achiziţionării autoturismelor Logan din dotare. Este vorba despre 392 de maşini pentru care s-au contractat echipamente de 45.000 de euro, de trei ori mai scumpe decât maşinile. Decizia dată de Judecătoria sectorului 5 poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti.

Scandalul achiziţiei Loganurilor de către Poliţia Română a izbucnit în octombrie 2008. Semnalul a fost tras de preşedintele Traian Băsescu. Concret, şeful statului reclama faptul că Ministerul de Interne a semnat contracte pentru 392 de autoturisme Logan la preţul de 11.700 de euro bucata.

Echipamentele cu care au fost dotate aceste maşini au costat însă de trei ori mai mult decât maşinile, adică 45.000 de euro. Alte autoturisme BMW au fost dotate şi ele cu echipamente de peste 60.000 de euro.

La valoarea contractelor de leasing se adaugă şi costul asigurării maşinilor pe toată durata contractului, de trei ani, al reviziilor tehnice periodice, dobânda, cheltuielile de omologare, înmatriculare şi cele privind atestările metrologice periodice. Atfel, o maşină atingea valoarea de aproximativ 80.000 de euro.

Şefii Poliţiei au venit şi cu o explicaţie: preţul se justifică prin aceea că maşinile erau ''prototipuri" şi aveau echipamente ''de ultimă generaţie". Argumentarea nu a convins însă. Drept pentru care Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice a amendat anul trecut IGPR cu 35.000 de lei pentru aceste achiziţii.

Reprezentanţii Poliţiei au atacat decizia în instanţă, însă fără succes. Mai mult, ANRMAP a anunţat că va cere în instanţă anularea contractelor de achiziţie a maşinilor de Poliţie.

Antena 3




×
Subiecte în articol: Logan
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close