x close

Scandalul Volkswagen se extinde. Decizia pe care a luat-o Japonia

de D.G.    |    29 Sep 2015   •   09:29
Scandalul Volkswagen se extinde. Decizia pe care a luat-o Japonia
Ministerul japonez al Transporturilor a cerut mai multor constructori auto să verifice dacă autovehiculele lor diesel respectă normele de emisii poluante, după ce grupul auto german Volkswagen a recunoscut că a utilizat un soft care a manipulat testele de poluare, transmite Bloomberg.

Ministrul nipon al Transporturilor, Akihiro Ohta, a subliniat că producătorii auto Toyota Motor, Mazda Motor dar și Volkswagen trebuie să comunice Ministerului până la finele acestei săptămâni rezultatele anchetelor lor. Ohta a adăugat că Guvernul de la Tokyo are în vedere modificarea metodologiei de testare a motoarelor diesel, dar nu a oferit alte detalii.

Volkswagen nu vinde automobile diesel prin rețeaua sa oficială de dealeri din Japonia însă unii cumpărători individuali au importat aproximativ 230 de autoturisme Volkswagen și Audi după 2008, a mai spus Akihiro Ohta, adăugând că Ministerul nipon al Transporturilor verifică dacă aceste vehicule trebuie rechemate la service.

Japonia se alătură astfel Coreei de Sud, Franței, Marii Britanii și altor țări care au decis să investigheze dacă producătorii auto respectă normele de emisii poluante după ce Volkswagen a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Scandalul a forțat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche, iar valoarea de piață a grupului Volkswagen a scăzut cu 27 de miliarde de euro în urma prăbușirii cotației acțiunilor.

Parteneri
Parteneri
sati