Antena 3 CNN Actualitate Schimbări semnificative ale vremii. Temperaturi de 17 grade Celsius, marți, în țară. Prognoza meteo

Schimbări semnificative ale vremii. Temperaturi de 17 grade Celsius, marți, în țară. Prognoza meteo

Schimbări semnificative ale vremii. Temperaturi de 17 grade Celsius, marți, în țară. Prognoza meteo
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    16 Feb 2020   •   16:44

VREMEA. Prognoza meteo pentru luni, 17 februarie 2020

Vremea va fi în general frumoasã şi mult mai caldã decât normal în a doua decadã a lunii februarie în cea mai mare parte a ţãrii, dar în special în zonele de deal şi de munte. Cerul va fi variabil, cu înnorãri îndeosebi în cursul nopţii în vestul şi nord-vestul teritoriului, unde spre dimineaţã izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri la munte, la altitudini mari, dar local şi în regiunile estice şi sud-estice.

Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 15 grade, mai ridicate (pânã la 16...18 grade) în Subcarpaţii Moldovei şi de Curburã şi în Dealurile de Vest; minimele termice vor fi cuprinse între -10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 6...7 grade în dealurile din Banat şi Crişana.

Dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţã pe arii restrânse, cu precãdere în centrul ţãrii.

VREMEA. Prognoza meteo pentru marți, 18 februarie 2020

Deşi în vestul şi în nordul ţãrii valorile termice vor fi în scãdere faţã de intervalul precedent, vremea va fi în continuare mai caldã decât în mod obişnuit în aceastã perioadã din an. Cerul va avea înnorãri pe parcursul zilei în regiunile intracarpatice, iar noaptea şi în restul teritoriului, dar numai pe spaţii mici va ploua slab.

La munte, în special în Carpaţii Orientali, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special în zona înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 17 grade, iar cele minime între -2 şi 6 grade.

Izolat se va semnala ceaţã.

VREMEA. Prognoza meteo pentru miercuri, 19 februarie 2020

Valorile termice diurne vor fi mai scãzute decât în ziua precedentã în jumãtatea de sud-est a ţãrii, cu toate acestea, la nivelul întregii ţãri, va fi în continuare o vreme mai caldã decât normal. În cursul zilei, cerul va avea înnorãri în regiunile sudice unde pe alocuri va ploua slab, dar şi la munte unde se vor semnala pe spaţii mici precipitaţii mixte.

Noaptea nebulozitatea va cuprinde majoritatea zonelor, ploile vor fi frecvente şi moderate cantitativ în Banat şi în Oltenia, în timp ce în Muntenia şi Dobrogea pe arii restrânse va ploua slab; în Crişana şi Maramureş vor fi ploi şi lapoviţã, iar în restul teritoriului precipitaţiile vor fi posibile izolat.

La munte vor predomina ninsorile, local mai consistente, în special în vestul Carpaţilor Meridionali. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 12 grade, iar cele minime în general între -4 şi 4 grade.

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo
Parteneri
Au fost stabilite noile tarife plafonate pentru polițele RCA!
x close