Antena 3 CNN Actualitate Vestea care zguduie cultura românească. SCRIITORUL Mircea Ţuglea A MURIT ÎNECAT la Constanța

Vestea care zguduie cultura românească. SCRIITORUL Mircea Ţuglea A MURIT ÎNECAT la Constanța

Vestea care zguduie cultura românească. SCRIITORUL Mircea Ţuglea A MURIT ÎNECAT la Constanța
Sursa foto: Foto:http://liceulcosmic.casajurnalistului.ro
19 Aug 2017   •   23:35

Scriitorul Mircea Ţuglea a murit după ce s-a înecat, sâmbătă, în zona plajei Modern din Constanța. Autorităţile au confirmat sâmbătă seara că bărbatul de 43 de ani înecat pe plaja Modern este scriitorul Mircea Ţuglea, scrie news.ro.

Ultimul mesaj lăsat pe Facebook de scriitorul Mircea Ţuglea

El s-a născut la Tecuci, a absolvit în 1992 Liceul George Călinescu din Constanţa, iar apoi a urmat cursurile Universităţii Ovidius. În 1996 a debutat cu volumul Proezia. În prezent, Mircea Ţuglea era asistent universitar doctor la Universitatea Ovidius şi lector de limba română la Universitatea Angel Kanchev din Silistra, Bulgaria, dar şi redactor şef al revistei Tomis.

Martori: „Se aventurase dincolo de geamandură”

Cadrele medicale au fost solicitate să intervină sâmbătă, pe plaja Modern din Constanţa, unde un bărbat fusese scos în stare gravă din apă.

Martorii spun că el se aventurase în larg, trecuse dincolo de geamandură, când a început să dea din mâini şi să ceară ajutorul deoarece nu mai putea ajunge la mal.

Salvamarii au reuşit să-l scoată la mal, dar starea sa era gravă. Cadrele medicale au început manevrele de resuscitare, dar în ciuda eforturilor depuse bărbatul a fost declarat decedat.

Mircea Țuglea și-a început activitatea literară în cadrul facultăţii la “Cenaclul de marţi” coordonat de criticul şi profesorul Marin Mincu. Debutează publicistic cu poeme în revista “Păi” a liceului “G. Călinescu” (la care era redactor). Debutul editorial are loc cu volumul Proezia (Ed. Pontica, 1996). Colaborează la revistele: “Convorbiri literare”, “Poesis”, “Vatra”, “Paradigma”, “Contemporanul. Ideea europeană”, “Viaţa Românească”, “Tomis” s.a. A fost fondatorul mai multor cenacluri literare, dintre care le amintim pe cele mai importante: Cenaclul de Marţi şi Pătratul literar. A fost profesor de limba şi literatura română la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” din Constanţa (1998-2006).

 

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close