Antena 3 CNN Actualitate Scrumiere speciale instalate în Constanța. Chiștoacele sunt valorificate energetic

Scrumiere speciale instalate în Constanța. Chiștoacele sunt valorificate energetic

Două sute de scrumiere pentru colectarea selectivă a deșeurilor au fost instalate în stațiile de autobuz și pe străzile principale din Constanța și Mamaia. Inițiativa face parte dintr-o amplă campanie prin care cetățenii sunt invitați să fie responsabili și să protejeze mediul înconjurător.

Scrumiere speciale instalate în Constanța. Chiștoacele sunt valorificate energetic
de Georgiana Adam    |    28 Sep 2020   •   20:50

Fumătorii din Constanța sunt invitați să arunce, de acum încolo, chiștoacele în scrumiere de exterior speciale. Aceste scrumiere stradale au un singur scop: acela de a proteja mediul înconjurător. Aici, chiștoacele sunt colectate selectiv, iar ulterior sunt valorificate energetic.

Concret, ele sunt colectate în containere de plastic și transportate la stația de sortare de unde sunt transmise împreună cu alte deșeuri ce pot fi valorificate energetic spre fabricile de ciment.

Datorită compoziției, mucurile de țigară sunt arse în totalitate, iar filtrele performante ale incineratorului blochează degajarea în atmosferă a oricăror gaze nocive.

"Campania «Alege asumat un oraș curat» a ajuns astăzi în municipiul Constanța și în stațiunea Mamaia. Campania a început în urmă cu un an în București, în Sectorul 3. S-a bucurat de un real succes și la scurt timp a fost extinsă în municipiul Iași. Un act simplu al nostru poate face diferența", a declarat Ileana Dumitru, director Juridic și Relații Publice British American Tobacco.

Constanța este cel de-al treilea oraș care se alătură campaniei "Alege asumat un oraș curat", după București și Iași. Până în prezent, în cadrul campaniei au fost colectate selectiv peste o tonă de filtre de țigarete, care au fost valorificate energetic.

Valorificarea energetică a chiștoacelor este o tehnologie dezvoltată recent în Canada, SUA, Germania și Franța.

×
Subiecte în articol: Constanța scrumiere speciale
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close