Antena 3 CNN Actualitate Scumpiri uriașe la mâncare. Alimentele de bază devin un lux pentru români | Cât a ajuns să coste pâinea

Scumpiri uriașe la mâncare. Alimentele de bază devin un lux pentru români | Cât a ajuns să coste pâinea

Scumpiri uriașe la mâncare. Alimentele de bază devin un lux pentru români, după ce au ajuns la cele mai mari prețuri din ultimii 18 ani.

Scumpiri uriașe la mâncare. Alimentele de bază devin un lux pentru români | Cât a ajuns să coste pâinea
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    Mădălina Mihalache    |    17 Feb 2022   •   10:27

O franzelă ajuns să coste 3 lei, iar un litru de ulei 10 lei, cele mai mari prețuri din ultimii 18 ani la alimente.

Cu toate acestea, coaliţia renunţă la ideea plafonării preţurilor la alimentele de bază, după ce analizele au arătat că nu va avea efectul dorit.

Partidele din coaliția de guvernare caută alte soluții pentru sprijinirea românilor după ce și au dat seama că soluția plafonării prețurilor la alimentele de baza nu este una viabilă.

Și-au dat seama că e greu de pus în practică plus că ar fi creat inechități între producători, inclusiv între retaileri și producători. Adică, cei mai câștigați ieșeau distribuitorii și retalerii în timp ce producătorii nu ar avea niciun avantaj.

Din ce spun surse din coaliția de guvernare, inclusiv specialiștii din ministerul Agriculturii s-au opus ideii plafonării prețurilor la produsele de baza și au cerut programe țintite prin care să fie sprijiniți producătorii că să nu crească prețurilor.

La renunțarea plafonării prețurilor ar fi contribuit inclusiv întâlnirile pe care liderii coaliției le-au avut cu distribuitorii și producătorii.

Așa că în momentul de față subiectul plafonării prețurilor la alimentele de baza este unul închis în coaliție.

×
Subiecte în articol: scumpiri mancare alimente
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close