Antena 3 CNN Actualitate Surse judiciare: Sebastian Ghiţă a fugit din România. Când a apărut ultima dată în public fostul deputat

Surse judiciare: Sebastian Ghiţă a fugit din România. Când a apărut ultima dată în public fostul deputat

Surse judiciare: Sebastian Ghiţă a fugit din România. Când a apărut ultima dată în public fostul deputat
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Dec 2016   •   18:41

Surse judiciare implicate în căutarea omului de afaceri Sebastian Ghiţă, care nu s-a prezentat miercuri, 21 decembrie, la sediul DNA Ploieşti, susţin că fostul deputat a fugit din România, scrie adevarul.ro.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost citat miercuri la DNA Ploieşti pentru noi audieri în dosarul cunoscut sub numele Ponta-Blair. La ora 12.00, când a fost programat, în locul lui Ghiţă s-au prezentat doar avocaţii. Aceştia au luat legătura cu procurorii de caz, iar după o discuţie care nu a durat mai mult de jumătate de oră au părăsit biroul procurorilor fără a face declaraţii.

La două ore după acest moment, procurorii DNA Ploieşti au emis mandat de aducere pe numele fostului deputat. Până la ora 16.00, Sebastian Ghiţă nu a fost găsit, deşi a fost căutat atât la domiciliul său din municipiul Ploieşti, cât şi la alte adrese unde acesta s-ar fi putut afla.

Miercuri, Poliţia Prahova a instituit mai multe filtre pe principalele artere de circulaţie din judeţ, pentru a-l depista pe Ghiţă.

În prezent, Sebastian Ghiţă se află sub puterea măsurii preventive a controlului judiciar impusă de procurorii DNA într-un alt dosar în care a fost trimis în judecată (dosarul Lucian Papici), unde este acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de dare de mită, două infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, şantaj, cumpărare de influenţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

×
Subiecte în articol: Sebastian Ghita
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close