Antena 3 CNN Actualitate Sebastian Ghiță, despre unirea Basarabiei cu România

Sebastian Ghiță, despre unirea Basarabiei cu România

Sebastian Ghiță, despre unirea Basarabiei cu România
Sursa foto: sursa foto: Agerpres/ ziarulunirea.ro
23 Oct 2016   •   21:01

Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat duminică, la finalul întâlnirii pe care conducerea Partidului România Unită a avut-o cu unioniştii reprezentaţi de George Simion, că aceştia le-au adus la cunoştinţă faptul că intenţionează să organizeze la Bruxelles, la 1 decembrie, un marş pentru unirea României cu Republica Moldova, adăugând că formaţiunea politică din care face parte intenţionează să trimită observatori la această acţiune, potrivit Agerpres.

"Cred că ceea ce au făcut aceşti tineri trecând peste nefericitele incidente de ieri (...) a fost un lucru bun. (...) I-am văzut, au gânduri bune şi nobile. Mi-au spus că viitoarea lor dorinţă este un marş pentru unirea României cu Republica Moldova la Bruxelles. I-am încurajat şi le-am spus că noi vom trimite observatori acolo", a spus Ghiţă.

Acesta a adăugat că PRU le-a oferit unioniştilor "cinci cadouri simbolice".

''O monedă din vremea împăratului Traian găsită în Dacia; o baionetă a unui soldat român care a luptat în primul Război Mondial; o carte a lui Roosevelt despre dreptul la autodeterminare şi de a modifica graniţele Europei în baza voinţei cetăţenilor; nişte acţiuni ale primei companii româneşti de petrol ASTRA (...), o copie de la Arhivele Naţionale de pe însemnările mareşalului Antonescu la trei ore după ce a fost arestat pe 23 august 1944 în care, cu mâna lui scria, că a ceda Basarabia şi Bucovina este o crimă împotriva românilor", a detaliat Ghiţă.

Potrivit unui comunicat PRU transmis duminică AGERPRES, formaţiunea politică îşi asumă completarea art.10 pct.g din Statutul partidului, care menţionează ''reîntregirea teritorului naţional''. De asemenea, fiecare candidat PRU la alegerile parlamentare va semna pactul pentru unirea României cu Basarabia, iniţiat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012.

''PRU îşi asumă susţinerea proiectului unionist ''Unirea ca Proiect de Ţară''; PRU îşi asumă mandatarea unor observatori din partea partidului în data de 1 decembrie 2016 la manifestarea pe care membrii Platformei Unioniste Acţiunea 2012 urmează să o desfăşoare în Bruxelles'', se mai arată în comunicatul citat.

×
Subiecte în articol: Sebastian Ghita
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close