Antena 3 CNN Actualitate Sechestru pe averea fraţilor Cămătaru. Martorii povestesc clipele de groază prin care au trecut

Sechestru pe averea fraţilor Cămătaru. Martorii povestesc clipele de groază prin care au trecut

Sechestru pe averea fraţilor Cămătaru. Martorii povestesc clipele de groază prin care au trecut
Sursa foto: Camataru
04 Feb 2009   •   19:52

Gruparea Cămătaru rămâne fără proprietăţi. Instanţa a pus sechestru pe o mare parte din casele lor. Dosarul de crimă organizată scoate la iveală că Nuţu şi Sile şi-au coordonat locotenenţii şi din spatele gratiilor. În plus, declaraţiile martorilor dovedesc că proxenetismul sau sechestrarea de persoane erau principala sursă de venit a cămătarilor.
Teroarea era cuvântul de ordine în clanul cămătarilor. Fetele erau luate de pe stradă, de la metrou sau din discoteci şi obligate să se prostitueze.
O tânără povesteşte cum sora ei a fost bătută cu o şipcă de lemn doar pentru că a încercat să fugă. Cruzimea Cămătarilor nu avea limite. Tot fata bătută a fost cea care a trebuit să spele propriul sânge de pe podea.
Astfel de mărturii au dus la sentinţa primită de Cămătari.
"Fraţii Balint vorbeau în gura mare şi povesteau despre femeile lor, despre cui au rupt un picior sau o mână. La fete nu le spuneau pe nume, le spuneau "porci" ", susţine un martor sub acoperire.
Nimeni nu îndrăznea să i se opună lui Nuţu. Martorii spun că dacă cineva depunea o plângere la poliţie, era doar o chestiune de ore până când se trezea cu locotenenţii pe cap, era bătut, torturat şi intimidat să işi schimbe declaraţia.
Un alt martor povesteşte cum a fost luat pe sus din propria casă de şase bărbaţi, bătut bine şi apoi aruncat din maşină pe o strădă. Asta doar pentru că a îndrăznit să deschidă gura. Şi nu a fost un caz singular.
Intimidaţi şi ameninţaţi cu moartea apropiaţilor, în jurul Cămătarilor s-a aşternut liniştea. Anchetatorii au reuşit cu greu să convingă martorii cheie să scoată o vorbă.
Martorii nu au acceptat să vorbească decât în momentul în care li s-a schimbat identitatea. Aveau şi motive să se teamă. Din spatele gratiilor, Cămătarii le urmăreau fiecare mişcare, după cum o demonstrează interceptările telefonice.
"Trepăduşii" fraţilor Cămătaru erau cunoscuţi în lumea interlopă din toată ţara. Anchetatorii au verificat până şi legăturile clanului cu Adi Minune, Florin Salam sau Sorinel Copilul de Aur, omniprezenţi la petrecerile lor.
Observator

×
Subiecte în articol: sechestru martori
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close