Antena 3 CNN Actualitate Înfrângere pentru Kovesi. Gabriel Oprea a scăpat de sechestrul impus de DNA

Înfrângere pentru Kovesi. Gabriel Oprea a scăpat de sechestrul impus de DNA

Înfrângere pentru Kovesi. Gabriel Oprea a scăpat de sechestrul impus de DNA
de M.Z.    |    15 Dec 2016   •   19:03

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a hotărât joi, definitiv, ridicarea măsurii sechestrului asigurător de pe bunurile ce aparţin fiului lui Gabriel Oprea, Gabriel Marin Oprea, anulând astfel decizia luată de DNA în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

Pe 7 decembrie Gabriel Oprea, fiul său şi fiica, Ana Maria Tudor, au fost citaţi la sediul DNA pentru a li se aduce la cunoştinţă că s-a dispus măsura sechestrului asigurător pe bunurile lor, în dosarul poliţistului Bogdan Gigină

Surse judiciare declarau atunci că fiul şi fiica fostului ministru au fost chemaţi după ce acesta din urmă ar fi trecut o parte din bunuri pe numele lor.

Pe 14 octombrie, preşedintele Klaus Iohannis a avizat începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină. În prima fază, cererea a fost trimisă Senatului României însă plenul acestei camere a respins-o. Ulterior, sub presiunea protestelor, Gabriel Oprea a demisionat din Parlamentul României, astfel că procurorii au revenit cu o a doua cerere, adresată lui Klaus Iohannis, potrivi legii răspunderii ministeriale.

Poliţistul Bogdan Gigină a murit anul trecut, în timp ce conducea o motocicletă a Brigăzii Rutiere Bucureşti, care făcea parte din dpozitivul de însoţire a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea. Atunci, agentul de poliţie a pierdut controlul motocicletei, în condiţiile în care ploua şi a ajuns într-o groapă săpată pe şosea pentru lucrări la reţeaua de gaze. 

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close