Antena 3 CNN Actualitate Ședință crucială la Guvern. Plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului, pe ordinea de zi

Ședință crucială la Guvern. Plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului, pe ordinea de zi

Ședință crucială la Guvern. Plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului, pe ordinea de zi
Sursa foto: Foto: gov.ro
04 Aug 2017   •   12:30

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de vineri un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului, cu modificările şi completările ulterioare.

Despre acest subiect, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, declara duminica trecută la Antena 3 că indemnizaţia pentru creşterea copilului va fi plafonată la 1.800 de euro, maximum cât există în Europa la ora actuală.

Executivul va aproba un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru aprobarea unor măsuri privind mandatarea Ministerului Energiei pentru transferul unor pachete de acţiuni deţinute de către statul român la societăţile producătoare de agent termic la unităţile administraţiei publice locale în vederea înfiinţării şi organizării serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat. Premierul Mihai Tudose afirma săptămâna trecută că a solicitat convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului dedicată situaţiei ELCEN, arătând că regia trebuie să treacă în subordinea Primăriei Capitalei.

'Este posibil să avem o sesiune extraordinară. Pe baza sesiunii extraordinare, vom avem şi noi o şedinţă de guvern pentru a rezolva situaţia ELCEN. Trebuie lege, pentru că nu putem modifica prin ordonanţă, nu avem abilitatea', a declarat Tudose, precizând că ELCEN trebuie să treacă în administrarea Primăriei Capitalei.

Printr-un proiect de hotărâre, Guvernul va aproba Regulamentul privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, mărimea concretă a sporului pentru condiţii de muncă, precum şi condiţiile de acordare a acestuia pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare 'ADMINISTRAŢIE' din administraţia publică locală.

Executivul va adopta şi un proiect privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar care face parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional 'Autostrada Sebeş-Turda' - Lot 1 Secţiunea B, km 14+000 - km 17+000. 

Pe agenda şedinţei figurează un proiect de hotărâre privind declararea proiectului 'Dezvoltarea capacităţii Sistemului Naţional de Transport în vederea asigurării fluxului de gaze naturale pe direcţia România-Republica Moldova ', ca proiect de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

Executivul ar urma să aprobe tot printr-un proiect de hotărâre Programul pentru dezvoltarea investiţiilor în turism, denumit Master-Planul investiţiilor în turism şi pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate a proiectelor de investiţii în turism.

Guvernul va adopta şi un memorandum pentru combaterea şi prevenirea traficului de persoane şi fenomenului exploatării prin muncă a cetăţenilor români din Regatul Spaniei. 

Un alt memorandum aflat pe agenda şedinţei de Executiv este cel cu tema: Aprobarea Planului de acţiuni pentru implementarea Programului Naţional de Reformă 2017 şi a Recomandărilor Specifice de Ţară 2017. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close