Antena 3 CNN Actualitate Ședință la MAI, după incendiul de la pensiunea Ferma Dacilor: Raed Arafat a cerut toleranță zero

Ședință la MAI, după incendiul de la pensiunea Ferma Dacilor: Raed Arafat a cerut toleranță zero

Șeful DSU a cerut joi toleranță zero în aplicarea sancțiunilor față de abaterile care pun viața oamenilor în pericol, în cadrul unei ședințe care a avut loc la sediul MAI, după incendiul produs marți la pensiunea Ferma Dacilor, din Tohani, județul Prahova.

Ședință la MAI, după incendiul de la pensiunea Ferma Dacilor: Raed Arafat a cerut toleranță zero
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Milena Niță    |    28 Dec 2023   •   16:01

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a convocat joi o ședință de lucru, în sistem de videoconferință, cu participarea, la sediul MAI, a inspectorului general al IGSU, Dan-Paul Iamandi, a primului-adjunct al acestuia, Constantin Florea, a șefului Direcției Generale pentru Protecție Civilă, Marius Dogeanu și a șefului Direcției Suport Decizional, Ionuț Amzu, iar la nivel județean, a prefectului/ înlocuitorului legal, a inspectorului șef și a șefilor structurilor de prevenire de la nivelul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență Județene - București-Ilfov.

Ședința a avut ca scop prezentarea unor aspecte legate de activitatea de inspecție la obiectivul la care a avut loc evenimentul de marți, din localitatea Tohani, județul Prahova.

Șeful DSU a cerut ca personalul care efectuează activități de control să manifeste toleranță zero și exigență în aplicarea sancțiunilor contravenționale față de abaterile care pun viața oamenilor în pericol.

Citeşte şiLista românilor morţi în incendiul de la Ferma Dacilor, pensiunea care s-a făcut scrum a doua zi de Crăciun

Totodată, inspectorul general al IGSU a solicitat intensificarea controalelor pe linia siguranței la incendiu la toate categoriile de agenți economici, dar și verificări la operatorii care, în următoarea perioadă, vor desfășura activități unde se preconizează un aflux mare de persoane.

"Pe de altă parte, șeful DSU a solicitat o analiză obiectivă a cadrului legislativ incident activității de prevenire a situațiilor de urgență, urmând ca propunerile să fie transpuse într-un proiect de act normativ care să amendeze legislația în vigoare", a transmis DSU, potrivit Mediafax.

Miercuri a fost scoasă cea de-a șaptea victimă carbonizată din pensiunea "Ferma Dacilor", Prahova, mistuită de un incendiu devastator marți. Este vorba despre un copil. Mai devreme, șase victime au fost găsite carbonizate.

Lista românilor morţi în incendiul de la Ferma Dacilor, pensiunea care s-a făcut scrum a doua zi de Crăciun

Şapte persoane au fost găsite moarte după incendiul de la Ferma Dacilor, din Tohani, iar cea de-a opta persoană nu a fost încă identificată de autorităţi.

- Lucian Ene 

- doi dintre băieţii lui Lucian Ene 

Anca Gavrilă - Călăraşi, aproximativ 22 de ani, prietenă cu fiul patronului

- Andrei Niţescu - student la Politehnică, 22 de ani, prieten cu fiul patronului

- Vlad Băiceanu, 21 de ani, fiul generalului Petru Băiceanu, şeful Direcţiei de Informaţii a Armatei

- fiul patronului Cornel Dinicu

- Adrian Marinescu.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close