Antena 3 Actualitate Semnal de alarmă la Transporturi: Marile autostrăzi pe bani europeni riscă să fie întârziate

Semnal de alarmă la Transporturi: Marile autostrăzi pe bani europeni riscă să fie întârziate

07 Dec 2015   •   15:33
Semnal de alarmă la Transporturi: Marile autostrăzi pe bani europeni riscă să fie întârziate
Sursa foto: Foto: Agerpres

Cele mai importante autostrăzi pe care le România le construiește în prezent și care sunt finantate pe bani europeni - autostrazile A1 Lugoj - Deva si A10 Sebes - Turda - riscă să fie întarziate substanțial din cauza că în proiectul de buget pe 2016 au primit mult mai puțini bani decât ar fi necesar ca ele sa fie continuate în ritm susținut. Pentru cele două autostrazi s-au alocat doar o treime, respectiv un sfert, din cât ar avea nevoie, avertizează experții, potrivit hotnews.ro.

Alocările s-au făcut pe baza slabei execuțtii din 2015, însă anul care se încheie a fost unul plin de tergiversari birocratice, probleme care acum sunt în mare parte rezolvate și care lasa loc unui an 2016 in care se poate lucra in forta daca exista finantare suficienta.

In cadrul proiectului de buget pe 2016, autostrada A1 Lugoj - Deva a primit circa 348 de milioane de lei, in timp ce A10 Sebes - Turda a primit o alocare de 248 de milioane de lei.

Surse guvernamentale au explicat pentru HotNews.ro ca alocarile din proiectul de buget pentru autostrazile Lugoj - Deva si Sebes - Turda sunt prea mici, insuficiente pentru continuare sustinuta a lucrarilor pe santier si finalizarea celor doua proiecte in anul urmator. Potrivit acelorasi surse, alocarile propuse de ministerul Finantelor au fost realizate pe baza executiei bugetare a proiectelor din 2015, insa acesta a fost un an in care proiectele s-au blocat prin diverse tergiversari birocratice (lipsa avizurilor de mediu sau a autorizatiilor de executie, etc), iar executia in teren a suferit.
Continuarea pe hotnews.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close