Antena 3 CNN Actualitate Sentință scandaloasă în cazul paramedicului care a abuzat sexual patru minore, într-o tabără din Râșnov

Sentință scandaloasă în cazul paramedicului care a abuzat sexual patru minore, într-o tabără din Râșnov

03 Mar 2016   •   15:16

Paramedicul acuzat de agresiune sexuală asupra a patru minore a fost condamnat la 2 ani şi 10 luni cu suspendare. Bărbatul este acuzat că, în timp ce lucra ca medic într-o tabără din Râşnov, a abuzat de 4 fete minore.

Vasile Grosoşiu, în vârstă de 56 de ani, din Bucureşti, este acuzat că a agresat sexual două fetiţe de 9 şi 14 ani, iar pe altele două le-a violat, în timp ce se aflau într-o tabără în Râşnov, unde fusese angajat.

În 8 august 2014, directorul taberei a depus o sesizare la Poliţie prin care reclama că mai multe fetiţe s-au plâns că ar fi fost atinse în zone intime de către paramedic, iar ulterior la Poliţia Râşnov au fost înregistrate alte trei plângeri din partea părinţilor unor fetiţe care au fost în tabăra respectivă şi care le-au povestit că la consultul medical bărbatul le-ar fi atins în zonele intime.

Vasile Grosoşiu a fost inspector de protecţie civilă la SMURD, preşedintele Asociaţiei Salvatorilor Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă şi membru de onoare la Crucea Roşie.

Imediat, el a fost arestat preventiv, însă după trei luni, în 12 decembrie 2014, judecătorii au decis ca paramedicul să fie plasat în arest la domiciliu. Ulterior a fost achitat.

”Pentru mine e o sentință mare, căci am văzut mușamalizările”

”Pentru mine este o sentință mare. Constată că l-a găsit vinovat. Nu ne interesa cât ar fi făcut pușcărie. Copiii noștri se pot recupera mult mai ușor de acum înainte, văzându-se că a fost o agresiune la adresa lor. Nu mă miră că este o sentință cu suspendare pentru că am văzut mușamalizările. Poliția a știut de alte trei cazuri, însă nu a spus nimic până nu am ieșit eu în presă”, a spus mama uneia dintre fete, într-o intervenție telefonică la Antena 3.


”Copilul are tentative de suicid, stăm şi dormim lângă ea”

Anul trecut, mama uneia dintre fetele abuzate a povestit, la Antena 3, că aceasta nu mai e ea de atunci. Fata ar fi avut nevoie de ajutorul psihologilor să treacă peste traumă şi acum le este greu să îi spună că judecătorii l-au găsit nevinovat pe cel pe care l-a acuzat, a mai spus mama victimei.
 
"Fata nu ştie de decizia de achitare, nu ştim cum să-i spunem", a explicat atunci femeia.

 ×

Legislaţie nouă pentru piaţa muncii

Europarlamentarii anunţă că vor să obţină statut de angajat şi drepturi pentru mai multe categorii de lucrători

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close