Antena 3 CNN Actualitate Sera... zburătoare a produs primele răsaduri

Sera... zburătoare a produs primele răsaduri

Sera... zburătoare a produs primele răsaduri
04 Iun 2007   •   14:34

Sera zburătoare inventată de un inginer buzoian a produs primele 100.000 de răsaduri şi ar putea constitui o soluţie pentru agricultura viitorului. Construită pe verticală pe o suprafaţă utilă de numai 12 metri pătraţi şi dotată cu zece palete care permit rotaţia plantelor după lumina soarelui, sera concepută de inginerul mecanic Constantin Vlad de la Staţiunea de cercetare din Buzău a fost introdusă în probe în urmă cu două luni, iar rezultatele sunt mai mult decât spectaculoase.

Secretarul ştiinţific al Staţiunii de cercetare legumicolă din Buzău, Florica Gheorghe, a declarat că plantele au dat dovadă de o mare apetenţă pentru plimbările non-stop şi băile de soare. ?Plantele au crescut de două ori mai repede, sunt viguroase şi nu mai prezintă fenomenul de alungire constatat în serele orizontale?, a precizat specialistul.

În primul an de producţie au fost testate tomate, ardei, castraveţi, varză, salată şi flori, ultimele fiind de departe cele mai receptive la noul mod de viaţă.

Secretarul ştiinţific al Staţiunii de cercetare legumicolă Buzău consideră că plantele ar putea fi mai intens stimulate dacă în timpul plimbărilor zilnice ar ?asculta? şi o muzică adecvată.

Rompres

×
Parteneri
Scandaluri în lanț, înainte de finala Eurovision 2024
x close