Antena 3 CNN Actualitate Şereş e acuzat de favorizarea infractorului

Şereş e acuzat de favorizarea infractorului

Şereş e acuzat de favorizarea infractorului
12 Apr 2007   •   14:51
UPDATE: Fostul ministru al Economiei, Codruţ Şereş, a fost audiat la Parchetul General în dosarul Hidorelectrica. Avocatul lui Şereş a precizat că clientul său este acuzat doar de favorizarea infractorului şi sprijinirea unor organizaţii infracţionale. Mateuţ susţine că Şereş este cercetat într-un dosar întocmit în 2005 pentru fapte comise în 2006. Nouă persoane sunt învinuite în acest dosar, printre care actualul director general al Hidroelectrica, fostul şef, dar şi preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei. Prejudiciul este estimat de procurorii DIICOT la 500 de milioane de dolari.

La intrarea la audieri, Şereş a calificat acuzaţiile care i se aduc drept aberante, desprinse parcă dintr-un cod penal învechit. În plus, el acuză o răfuială politică, o răzbunare personală "dictată de cel care a semnat bileţelul pe rezoluţia ALRO", preşedintele Traian Băsescu.

Tot joi, la Parchet s-a prezentat şi fostul preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, Ion Lungu. Procurorii i-au adus la cunoştinţă învinuirile de complot şi subminarea economiei naţionale în dosarul Hidroelectrica.

Antena3.ro

×
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close