Antena 3 CNN Actualitate Serghei Gorbunov, suspectul în cazul asasinatului de la Braşov, un recidivist care mai comisese trei tentative de omor

Serghei Gorbunov, suspectul în cazul asasinatului de la Braşov, un recidivist care mai comisese trei tentative de omor

Serghei Gorbunov, suspectul în cazul asasinatului de la Braşov, un recidivist care mai comisese trei tentative de omor
Sursa foto: Serghei Grobunov
31 Ian 2009   •   15:52

Serghei Gorbunov, principalul suspect în cazul dublului asasinat de la Braşov, are aproape 30 de ani. S-a născut în Republica Moldova la Valul lui Vodă, o localitate la aproximativ 30 de kilometri de Chişinău. În România, prima lovitură a dat-o în aprilie 2003, când avea 24 de ani. A atacat cu obiecte contondente patronul unei case de schimb din Deva, de la care a luat 650 de milioane de lei vechi. Serghei a avut atunci un complice. Dosarul este şi acum pe rol, la şase ani de la comiterea infracţiunii.
Avea să fie doar începutul. Câteva luni mai târziu, în septembrie, Gorbunov dă o nouă lovitură. De această dată, în Năvodari. Victima este un omul de afaceri Cristian Stroe Putinică, de 32 de ani. În septembrie 2003 afaceristul a fost găsit împuşcat în scara unui bloc.
Tot el l-a împuşcat cu un pistol Makarov, pe 27 februarie 2004, tot în Braşov, pe Pavel Sabău, pentru a-l jefui. Autorul a abandonat la faţa locului arma, de 9 mm, cu amortizor, precum şi tuburile cartuş inscripţionate ?S&B 9 mm M?. El a declarat că tentativa de asasinat din 2004 a fost un act de răzbunare. Gorbunov spune că a avut o înţelegere cu Pavel Sârbu, care urma să îi obţină un paşaport românesc, dar că a fost înşelat de acesta.
De numele său este legat şi atacul de la Constanţa asupra omului de afaceri de origine turcă Fenis Agali. Gorbunov le-a spus anchetatorilor că a acţionat de unul singur şi că a încercat să recupereze de la omul de afaceri o datorie bănească mai veche. Cetăţeanul moldovean a declarat, în faţa anchetatorilor constănţeni, că nu a vrut sa îl impuste pe Fenis Agali, ci doar sa îl ameninţe şi că a tras atunci când victima a început să îl lovească.
Serghei Gorbunov, a fost prins pe 26 martie 2004 la vama Sculeni, în timp ce încerca să treacă în Republica Moldova. Plecase din Braşov cu un maxi-taxi şi vroia să coboare la Iaşi. A adormit şi s-a trezit abia când maşina a ajuns la punctul de frontieră Sculeni. A coborât şi a încercat s-o ia pe jos înapoi, spre România, dar vameşii l-au considerat suspect şi l-au reţinut.
În scurt timp s-a aflat că el este autorul atacurilor petrecute la Constanţa, împotriva omului de afaceri Cristian Stroe Putinică, şi la Eforie Nord, împotriva lui Fenis Agali. În luna mai 2008, Gorbunov a fost eliberat pentru trei luni pe motive medicale. Trebuia operat la ochi de glaucom. Doctorul oftalmolog Monica Pop spune că operaţia de glaucom este una simplă, care se putea face şi în închisoare.
După cele trei luni de libertate, nu a mai revenit în penitenciar, fiind dat în urmărire. Gorbunov avea de efectuat o pedeapsă de 15 ani în România, pentru tentativă de omor. El mai are şi o pedeapsă de 12 ani, dată de autorităţile moldovene.

Antena 3

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close