Antena 3 CNN Actualitate Sex neprotejat? Mai gândeşte-te! Orele de educaţie sexuală, un tabu pentru elevii români

Sex neprotejat? Mai gândeşte-te! Orele de educaţie sexuală, un tabu pentru elevii români

Sex neprotejat? Mai gândeşte-te! Orele de educaţie sexuală, un tabu pentru elevii români
Sursa foto: Foto: Probleme sex
de S.T.    |    22 Iun 2012   •   22:24

Sexul se poate transforma din plăcere în... repulsie dacă este neprotejat, iar tinerii din România nu au învăţat această lecţie. În instituţiile de învăţământ, orele de educaţie sexuală rămân un tabu, la fel şi discuţiile de acasă.

Singura sursă care le oferă elevilor informaţii, nu de puţine ori greşite, rămâne internetul. Aşa se face că jumătate dintre tineri cred că dacă s-ar infecta cu virusul HIV, şi-ar da seama de asta.

În România, 6 din 10 tineri cu vârste între 15 şi 24 de ani şi-au început viaţa sexuală, iar un sfert dintre ei au fost convinşi de partener să renunţe la prezervativ. Nici măcar bolile cu transmitere sexuală sau riscul unei sarcini nu îi face să se mai gândească o dată.

În Europa, educaţia sexuală este disciplină obligatorie în şcoală. La noi, copiii şi adolescenţii învaţă opţional câte ceva despre sex la orele de Educaţie pentru sănătate.

Aşa se face că educaţia pe care o primesc tinerii e după ureche sau, mai bine zis, după cum înţelege fiecare, iar rezultatele nu bucură pe nimeni.

Doi tineri din 10 cred că o persoană nu suferă de nicio boală cu transmitere sexuală, dacă nu prezintă un simptom vizibil.



×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close