Antena 3 Actualitate Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns în România

Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns în România

de Georgiana Adam    |    01 Mai 2021   •   19:02
Sfânta Lumină de la Ierusalim a ajuns în România

Sfânta Lumină a fost adusă, sâmbăta, în România de la Ierusalim la bordul unui avion care a aterizat în jurul orei 19 pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Sfânta Lumină a fost adusă de părintele arhimandrit Teofil Anăsătosoaie, superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte.

Odată ajunsă în ţară, Lumina Sfântă va fi distribuită delegaţiilor eparhiilor Patriarhiei Române. La rândul lor, centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii.

Sâmbătă seară, în intervalul orar 19.30 – 20.30, va avea loc, pe Colina Bucuriei, procesiunea primirii Sfintei Lumini de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, la Catedrala Patriarhală.

Gabriel Cazacu, preot la mănăstirea Caşin din Bacău, a comentat în cadrul unei intervenții la Antena 3 momentul emoționant în care patriarhul Ierusalimului împarte Lumina Sfântă.

Sfânta Lumină, semn de la Dumnezeu

La final, el a adresat şi un mesaj pentru credincioşi pe care i-a îndemnat să se bucure de aceste momente.

"Este o minune, este un semn de la bunul Dumnezeu. Pentru noi toţi, Hristos a Înviat din morți.

Este un praznic cel mai mare al creștinătății, este o bucurie, este o binecuvântare.

Aşadar se cuvine să intrăm în această atmosferă a bucuriei şi a binecuvântării, iar noi toţi în casele noastre, în biserici serbăm şi trăim cu bucurie cel mai frumos Paşti.

Nicăieri în lume nu i se acordă aşa atenție sporită cum se acordă în viata noastră", a spus părintele Gabriel Cazacu la Antena 3. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close