Antena 3 CNN Actualitate Revoltă la Otopeni. Și-au cumpărat bilete la cursele speciale către Spania, însă nu au fost lăsați să plece. Cum explică Ministrul Transportului

Revoltă la Otopeni. Și-au cumpărat bilete la cursele speciale către Spania, însă nu au fost lăsați să plece. Cum explică Ministrul Transportului

33 de români au făcut scandal în Aeroportul Otopeni pentru că le-a fost refuzată îmbarcarea la cursa specială destinată transportului muncitorilor sezonieri în Spania.

Revoltă la Otopeni. Și-au cumpărat bilete la cursele speciale către Spania, însă nu au fost lăsați să plece. Cum explică Ministrul Transportului
Sursa foto: Antena 3
21 Mai 2020   •   21:47

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a explicat cum și-au achiziționat oamenii bilete, deși zborurile sunt suspendate de două luni și motivele pentru care nu au fost lăsați inițial să se îmbarce.

„În continuare menținem suspendate zborurile înspre și dinspre țările considerate în zone roșii, inclusiv Spania, însă am introdus și câteva excepții, despre care, de asemenea, am informat opinia publică şi anume, zborurile efectuate cu aeronave de stat, zborurile de corespondență, medicale.

Pentru transportul muncitorilor sezonieri era foarte clar pentru ce anume pot să-și achiziționeze bilete, cei care vor să beneficieze de această facilitate şi de această derogare de la suspendarea zborurilor. Acum, concret, pe Otopeni s-a întâmplat următorul lucru: sunt două zboruri programate către Spania pentru a aduce în țară muncitori sezonieri, celor cărora li s-au încheiat sau au încetat contractele de muncă în Spania. Deci sunt două aeronave Tarom care vor veni din Spania la capacitate maximă, aducând muncitori sezonieri în România. Pentru că am avut solicitări să transportăm din România în Spania cu aceste aeronavei care merg, aeronave charter merg special, dedicate pentru muncitorii sezonieri, Tarom a înregistrat 110 solicitări pentru a-i transporta din România pe aceşti cetățeni în Spania, către cele două destinații, Barcelona şi Madrid. În aceste condiții, 33 dintre aceștia nu îndeplineau niciuna din condițiile de excepție impuse de legislația românească și, mai clar, erau rezidenţi în Spania.”, a susținut Lucian Bode.

Până la urmă, tot răul a fost spre bine, pentru că, prin derogări aprobate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, și cei 33 de călători au fost acceptați la bordul aeronavelor cu destinația Spania.

×
Subiecte în articol: Spania aeroportul Otopeni
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close