Antena 3 CNN Actualitate Siameze născute prematur la un spital din Constanța

Siameze născute prematur la un spital din Constanța

Siameze născute prematur la un spital din Constanța
Sursa foto: Foto: Pixabay
22 Dec 2015   •   13:37

O mamă a născut siameze, marți dimineață, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, perechea de fetițe fiind adusă pe lume prin operație cezariană, în Clinica Obstetrică-Ginecologie I, transmite Agerpres.

Potrivit directorului medical al unității spitalicești, dr. Mihnea Avram, fetițele sunt lipite în zona sternului, toracelui și abdomenului și se pare că împart același ficat.

'Cele două fetițe au fost aduse pe lume prematur, la 33 de săptămâni și cântăresc câte 1500 de grame. Deocamdată urmăm procedura clasică, fetițele sunt intubate, sunt la incubator și perioada următoare este foarte critică dar urmează să vedem cum evoluează. Sunt toate șansele să trăiască, cel puțin una dintre siameze', a spus Mihnea Avram.

Mama siamezelor, în vârstă de 24 de ani, locuiește într-un sat din județul Constanța și este la a șasea sarcină, acasă mai având încă cinci copii. Potrivit medicilor, femeia gravidă s-a prezentat luni noaptea la Spitalul Clinic Județean de Urgență și din propria declarație reiese că pe parcursul sarcinii nu a fost la niciun control medical, crezând ca va naște copii sănătoși ca și în cazurile precedente.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close