Antena 3 CNN Actualitate Silviu Iordache, noul şef ARACIP, a fost manechin de lenjerie intimă şi a notat în CV că a organizat "Balul Bobocilor" timp de nouă ani

Silviu Iordache, noul şef ARACIP, a fost manechin de lenjerie intimă şi a notat în CV că a organizat "Balul Bobocilor" timp de nouă ani

Silviu Iordache, noul şef al Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP), este fost manechin de lenjerie intimă, fost fondator al partidului PRO România şi şef al Casei Corpului Didactic Iaşi, acolo unde şi predă geografie.

Silviu Iordache, noul şef ARACIP, a fost manechin de lenjerie intimă şi a notat în CV că a organizat "Balul Bobocilor" timp de nouă ani
Sursa foto: adevarul.ro
de Georgiana Adam    |    13 Sep 2021   •   14:43

Silviu Iordache, şef al Casei Corpului Didactic Iaşi, a preluat conducerea interimară a ARACIP, instituţie cheie care acreditează toate şcolile şi grădiniţele de stat şi particulare din România.

Silviu Iordache a preluat funcţia lăsată vacantă de Alina Paraschiv, după ce aceasta a demisionat pe 31 august din conducerea ARACIP, la doar o lună după ce fusese numită, acuzând faptul că nu a fost implicată în reorganizarea agenţiei printr-un proiect de hotărâre de guvern care scădea de la 15 la 4 numărul experţilor din conducerea instituţiei.

Astfel, funcţia de preşedinte interimar al ARACIP i-a revenit lui Silviu Iordache, fost membru fondator al partidului PRO România, din care a plecat pe 19 decembrie 2019, în acelaşi timp cu Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

Silviu Iordache este, în prezent, profesor de geografie la Colegul "Emil Racoviţă" din Iaşi, dar în trecut a fost profesor de religie, învăţător, dar şi manechin de lenjeie intimă pentru designerul Cătălin Botezatu, aşa cum chiar el a declarat interviu pentru adevărul.ro.

"Am prezentat la început colecţii de lenjerie intimă pentru Cătălin, dar apoi am discutat cu el şi i-am explicat că acum am şi eu un statut pe care trebuie să-l respect. A înţeles. De obicei aleg ce îmbrac atunci când urc pe scenă. Am încercat mereu să fiu decent", a spus Silviu Iordache, în anul 2011.

În CV-ul publicat pe site-ul Colegiului Național „Emil Racoviță” din Iași, Silviu Iordache (42 de ani) este din 2004 profesor de Geografie, în 2002-2004 a fost învățător la Școala "Col. Constantin Langa" din Miroslava, în 2001-2002 a fost profesor de Religie la Școala Nr. 3 "Alexandru Vlahuță" din Iași, iar din 1998 până în 2001, învățător.

Din 2012 este profesor în Corpul Național al Experților în Management Educațional, iar din 2011 are gradul didactic I cu media 10, potrivit propriului CV.

La capitolul "competențe și aptitudini organizatorice", Iordache a menţionat că timp de 9 ani, în perioada 2006-2014, a organizat aplicații practice și "Balul Bobocilor" în fiecare an la Colegiul Tehnic "D. Leonida" și Colegiul Național "E. Racoviță" Iași.

Tot în CV, acesta a consemnat că "am făcut parte din echipa de salvamari de la Tabăra Năvodari, Constanța, obținând atestat profesional și calificativul F.B".

Silviu Iordache este și autorul a două cărți, conform propriului CV: "Provocări creative – descriptori de performanţă la limba română" apărută în 1999 la Editura Spiru Haret, Iaşi, și "Provocări ludice – jocul didactic centrat pe obiectivele curriculare ale învăţământului primar şi preprimar", Editura Spiru Haret, Iaşi.

În 2015 și 2016, Iordache a fost consilier la Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, potrivit declarațiilor sale de avere. În acea perioadă, ministru era tot Sorin Cîmpeanu.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close