Antena 3 CNN Actualitate Simona Maierean, prima femeie-pilot de supersonic din România (VIDEO)

Simona Maierean, prima femeie-pilot de supersonic din România (VIDEO)

Simona Maierean, prima femeie-pilot de supersonic din România (VIDEO)
30 Iul 2009   •   20:38

La doar 25 de ani, a devenit cea mai rapidă femeie din România. Se numeşte Simona şi este prima femeie-pilot de supersonic de la noi. Joi a mai doborât un record. A reuşit să se apropie de bariera sunetului, singură la bordul unui MIG 21 Lancer..

Simona a decolat nu doar în văzduh, ci şi direct în manualele de istorie ale aviaţiei româneşti. Simona Maierean este prima femeie de la noi, care a pilotat singură la comandă un avion supersonic: MIG 21 Lancer. Şi asta la mai puţin de 3 luni după ce a obţinut brevetul de pilot de supersonic. După un zbor de 20 de minute, Simona a revenit la sol. Forţele impresionante de la bordul supersonicului n-au afectat-o pe Simona.

?E bine să fii singur acolo, pe cont propriu, e emoţionant, am avut emoţii mari. Poţi să spui că eşti un pilot în adevăratul sens al cuvântului pe un avion de vânătoare?, a declarat locotenentul Simona Maierean.

Dacă aterizarea pe pista Bazei 95 din Bacău abia a simţit-o, colegii i-au pregătit o aterizare mai dureroasă, pe un pat de flori şi spini.

La doar 25 de ani, Simona se poate lăuda că a pilotat avionul amiral al aviaţiei române. MIG 21 Lancer este singura aeronavă capabilă să depăşească viteza sunetului.


Observator

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close