Antena 3 CNN Actualitate Simulare Evaluarea Naţională 2021. Elevii susţin luni proba la Limba şi literatura română

Simulare Evaluarea Naţională 2021. Elevii susţin luni proba la Limba şi literatura română

Simularea examenului de Evaluare Naţională începe astăzi. Prima probă susţinută de elevi este cea la Limba şi literatura română. Subiectele din acest an sunt prezentate în premieră, după modelul testelor PISA, urmând o programă nouă.

Simulare Evaluarea Naţională 2021. Elevii susţin luni proba la Limba şi literatura română
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ghețea    |    29 Mar 2021   •   09:03

UPDATE // 15:31: La simularea pentru Evaluarea Naţională 2021 s-au prezentat 90.54% din totalul elevilor eligibili să susțină proba, anunță Ministerul Educației. În baza datelor preliminare transmise de inspectoratele școlare județene, au fost prezenți 124.931 de elevi. 

Nu au putut participa 6.120 de elevi din 149 de unități de învățământ, aflate în localități în care rata incidenței cumulate la nivelul unității este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori. Au fost eliminați pentru tentativă de fraudă trei elevi. Este vorba despre 2 elevi din județul Călărași, respectiv 1 elev din județul Timiș.

Elevii se află în fața primei simulări a unui examen important din viaţa lor. Este vorba despre un examen așteptat cu foarte multă nerăbdare, pentru că anul trecut nu a fost susţinută această simulare, în contextul pandemiei de COVID-19.

În 2021, simularea la Evaluarea Națională vine cu noi reguli. Elevii se vor dezinfecta şi vor fi obligaţi să poarte mască de protecţie în timpul probei. Totodată, în unitățile de învățământ au fost create şi culoare speciale, ca elevii să nu se întâlnească la intrarea sau la ieșirea din școală.

Simulările pentru Evaluarea Națională 2021 se vor susține în toate localitățile care nu sunt în carantină. Spre exemplu, în judeţul Constanţa sunt două unităţi şcolare în care nu se va ţine această simulare. Este vorba despre o şcoală unde au fost depistate cazuri de COVID-19, iar elevii desfăşoară în prezent ore online, dar şi şcoala din Saraiu, localitate ce se află în carantină în acest moment.

În total, 118 sunt afectaţi la nivelul judeţului Constanţa, dar ei vor susţine simularea într-o sesiune specială, cu ajutorul Inspectoratului Şcolar, care va organiza simularea luna viitoare.

Simularea la Evaluarea Naţională 2021 începe luni, 29 martie 2021, cu proba la Limba şi literatura română. Simularea va continua cu proba la Matematică, ce va avea loc miercuri, 31 martie 2021 şi cea la Limba şi literatura maternă de vineri, 2 aprilie.

Examenele naționale se vor desfășura la data stabilită

Ministrul Educației a anunțat, în cursul săptămânii trecute, că examenele naționale se vor susține la datele stabilite inițial. Este vorba despre Bacalaureat şi Evaluarea Naţională, despre care s-a spus inițial că ar putea fi amânate, în contextul unei vacanțe prelungite pentru elevi, în luna aprilie.

"Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat și cunoscut", a declarat joi ministrul Cîmpeanu.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: simulare Evaluare naţională
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close