Antena 3 CNN Actualitate Sindicaliştii din Penitenciare pichetează sediul PDL, după ce nu au fost lăsaţi să intre în propriul sediu

Sindicaliştii din Penitenciare pichetează sediul PDL, după ce nu au fost lăsaţi să intre în propriul sediu

Sindicaliştii din Penitenciare pichetează sediul PDL, după ce nu au fost lăsaţi să intre în propriul sediu
Sursa foto: Foto: Antena 3
22 Oct 2010   •   09:32

Sindicaliştii din Administraţia Naţională a Penitenciarelor s-au adunat, vineri, în faţa sediului PDL din Capitală pentru a protesta. Dimineaţă, oamenii nu au fost lăsaţi să intre în sediul ANP, unde aveau programată o conferinţă de presă.

Personalul din  penitenciare protestează faţă de reducerea salariilor şi faţă de fraudarea Legii pensiilor care elimină pensiile militare. Angajaţii cer măsuri urgente pentru îmbunătăţirea condiţiilor de lucru şi gestionarea impactului crizei asupra angajaţilor din penitenciare.

Protest la sediul PDL


Conflictul dintre sindicaliştii din Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi conducerea instituţiei a izbucnit vineri dimineaţă. Zeci de angajaţi s-au adunat în faţa Administraţiei Penitenciarelor, în interiorul căreia se află şi sediul sindicatului. Oamenii nu au fost, însă, lăsaţi să intre, pe motiv că în instituţie are loc o dezinsecţie.

Lideriul sindical Sorin Dumitraşcu susţine, însă, că acest lucru nu s-a mai întâmplat în ultimii 20 de ani.

Sindicaliştii din Penitenciare nu pot intra în sediu


Sindicaliştii anunţaseră că vor susţine o conferinţă de presă la sediul ANP, în cadrul căreia urmau să vorbească despre calendarul protestelor din următoarea perioadă. După ce nu au fost lăsaţi să intre în instituţie, liderul sindical a anunţat de pe treptele sediului că pornesc spre sediul PDL din Capitală unde vor protesta începând cu ora 12:00.

Sindicaliştii sunt decişi să dea în judecată Administraţia Naţională a Penitenciarelor pentru împiedicarea activităţii sindicatelor şi pentru abuz în serviciu.

Sindicaliştii anunţă că vor picheta sediul PDL




×
Subiecte în articol: sindicalisti protest
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close