Antena 3 CNN Actualitate Sindicatele din penitenciare: 40,7% dintre români au toaleta în curte. 100% dintre deţinuţi au toaleta în celulă

Sindicatele din penitenciare: 40,7% dintre români au toaleta în curte. 100% dintre deţinuţi au toaleta în celulă

Sindicatele din penitenciare: 40,7% dintre români au toaleta în curte. 100% dintre deţinuţi au toaleta în celulă
Sursa foto: Foto: pixabay.com
25 Ian 2017   •   19:49

Argumentele prezentate în favoarea grațierii sunt eronate, iar condamnările unor politicieni și oameni de afaceri nu echivalează cu urgența, arată reprezentanții Sindicatului Omnia din Administrația Națională a Penitenciarelor, ca reacție la declarațiile lui Liviu Dragnea pe aceasta temă, scrie hotnews.ro.

19 dintre cele 44 de penitenciare din România sunt supraaglomerate, dar fenomentul este în scădere, susţine Sindicatul Omnia al angajaţilor din penitenciare, care arată, într-o listă de precizări, că ”40,7% dintre români au WC-ul în curte, iar 100% dintre deţinuţi au acces permanent la grupuri sanitare si apă curentă”.

”Lista comparaţiilor ar putea continua, dar ar fi nedrept pentru cei care plătesc sejurul în penitenciar al infractorilor”, mai spun sindicaliștii.

”Condiţiile din penitenciare s-au îmbunătăţit constant, chiar dacă nu în ritmul aşteptat, motivul fiind subfinanţarea cronică a sistemului penitenciar sub absolut toate guvernările. În niciun an nu s-a acordat mai mult de 65% din necesarul de finanţare. Mai mult, din ambiţii personale - ministrul fiind in conflict cu directorul general -, în 2016 au fost returnaţi la bugetul de stat peste 30 de milioane de euro din bugetul penitenciarelor, echivalentul a 11.000 de locuri de detenţie reamenajate sau al unui penitenciar nou. Rata mortalităţii în penitenciare este de 3,5 la mia de deţinuţi. Rata mortalităţii în România este de 11 la mia de locuitori. Situaţia este similară şi în privinţa sinuciderilor, în contradicţie cu afirmaţiile unor părţi interesate în a prezenta o situaţie catastrofală. Informaţia este preluată din statistica UE”, se mai arată în comunicatul sindicaliștilor.

 

 

 

×
Subiecte în articol: penitenciare
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close