Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Drama micilor campioni ai boxului românesc

Sinteza zilei. Drama micilor campioni ai boxului românesc

Sinteza zilei. Drama micilor campioni ai boxului românesc
de S.T.    |    21 Dec 2015   •   22:03

Pentru unii copii viaţa e o luptă continuă. Când primeşti pumn după pumn, înveţi să loveşti înapoi. Asta ştiu micii campioni ai boxului românesc.

Raul, Jeni şi Cozu fac performanţă în ring, în ciuda dramelor de acasă. Se antrenează la clubul sportiv din Hunedoara, ca să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Pentru că, odată ajunşi acolo, nimeni nu ştie că, de multe ori, n-au avut ce să mănânce seara.

Ilie Captari antrenează la Clubul Sportiv 20 de puşti care nu au nimic, în afară de voinţă. Unora le-a pus pentru prima dată pantofi în picioare. Pe alţii i-a trimis cu forţa la şcoală. Într-un an de box, Raul a câştigat deja două medalii şi trei diplome. Momentan, împarte camera din ghetou cu bunica, un frate și un văr.

Ce are el înseamnă mult pentru orice vecin din blocul fantomă. Mulţi copii de aici nu fac şcoală. Raul e norocos. La 11 ani e în clasa a doua, prin programul "A doua şansă".

Jeni nu loveşte ca o fată. În trei ani de box, pumnii i-au adus o medalie de aur la campionatul Naţional şi încă una la Cupa României.

Jeni face zilnic naveta până la sală. Nu poate să se antreneze de două ori pe zi, cum ar trebui. Acum se pregăteşte pentru europenele de la anul. Loveşte mai mult la perete, pentru că meciuri propriu-zise are puţine.

Campania realizată de Observator, Fundaţia Mereu Aproape şi sportguru.ro vă propune să le arătăm că performanţa e apreciată şi în România.

Pentru micii campioni ai boxului românesc puteți dona în contul Fundației Mereu Aproape, R002 BTRL RONC RT02 9512 6001.

Vezi AICI ediția integrală a emisiunii „Sinteza zilei cu Mihai Gâdea”.




×
Subiecte în articol: box Sinteza Zilei Mihai Gâdea
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close