Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Dezvăluiri uluitoare despre noaptea generalilor. Sebastian Ghiță, omul-cheie din noaptea alegerilor din 2009

Sinteza zilei: Dezvăluiri uluitoare despre noaptea generalilor. Sebastian Ghiță, omul-cheie din noaptea alegerilor din 2009

Sinteza zilei: Dezvăluiri uluitoare despre noaptea generalilor. Sebastian Ghiță, omul-cheie din noaptea alegerilor din 2009
Sursa foto: Foto: Antena 3
02 Mai 2017   •   22:16

Mihai Gâdea a prezentat, la Sinteza Zilei, noi dezvăluiri despre „noaptea generalilor”, făcând referire la noaptea alegerilor prezidențiale din 2009, arătând că Sebastian Ghiță deține cheia întregii operațiuni din acea noapte.

”Vom descoperi că Sebastian Ghiță, în timpul alegerilor primește 20 de milioane de euro. De softul alegerilor se ocupa Ghiță, iar totalul este de 75 de milioane de euro”, a spus Mihai Gâdea, în debutul emisiunii.

În sprijinul unei ipoteze referitoare la fraudarea alegerilor, Mihai Gâdea aduce drept argument o declarație a fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu, anterior șef al SIE, care vorbește despre ”capabilitățile” STS-ului și care ”ridică un mare semn de întrebare asupra rezultatelor alegerilor”.

”USL are nevoie în fruntea acestui serviciu apolitic, care nu este serviciu de informații, de un om politic capabil care la alegeri să intervină prin tertipuri pentru fraudarea rezultatului electoral. Spun asta cu responsabilitate, asumându-mi ceea ce spun prin experiența pe care o am”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu, în urmă cu mai mulți ani.

Sebastian Ghiță, omul de legătură din noaptea alegerilor din 2009

Despre implicarea lui Sebastian Ghiță în alegerile din 2009 a vorbit inclusiv Dan Andronic, care a amintit de vacanțele petrecute de acesta alături de Florian Coldea, dar și de dorința fostului președinte Traian Băsescu de a monitoriza contractele fostului deputat PSD cu SRI, STS și cu alte instituții din domeniul siguranței naționale.

Unde au ajuns cinci valize cu 75 de milioane de euro?

Începând cu anul electoral 2009, și până în martie 2010, Ghiță primește niște contracte de ți se taie respirația:

- cu Ministerul Finanțelor Publice, pentru 9,15 milioane de euro
- cu Serviciul de Telecomunicații Speciale, pentru 2,8 milioane de euro.
- cu Jandarmeria, pentru 4,5 milioane de euro.
- cu Ministerul Administrației și Internelor, firmele Asesoft și 2K Telecom primesc un contract de 34,1 milioane de euro. Ulterior, el este suplimentat cu 4,7 milioane de euro

Vezi în video de mai jos toate contractele din acea perioadă

Autoritatea Electorală Permanentă, contract cu firma lui Sebastian Ghiță

„Cum explică Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), instituția care se ocupă doar de alegeri, cumprarea fără licitație a softului pentru depistarea eventualelor voturi multiple la alegeri de la firma XOR IT Systems, care duce la Sebastian Ghiță?”, a întrebat Mihai Gâdea, la Antena 3.

Jurnalistul Dan Andronic a dezvăluit, în urmă cu câteva săptămâni, că în noaptea alegerilor prezidențiale din 2009, acasă la Gabriel Oprea s-a format un fel de celulă de criză care a lucrat la realegerea lui Traian Băsescu.

Potrivit lui Dan Andronic, Laura Codruța Kovesi, George Maior, Florian Coldea și Gabriel Oprea sunt oamenii care au făcut posibilă victoria lui Traian Băsescu în 2009.

Dan Andronic povesteşte cu lux de amănunte seara de 6 decembrie 2009, turul doi al alegerilor prezidenţiale, când Traian Băsescu i-a suflat victoria lui Mircea Geoană. Jurnalistul îşi aminteşte că a fost printre primii care au aflat scorul obţinut de Băsescu.

 

Citește și 

Traian Băsescu, reacție dură după dezvăluirile lui Dan Andronic: Cere arestarea lui Kovesi, a lui Coldea şi a lui Maior

Băsescu: Dacă Kovesi și Coldea mă implicau, le umpleam botul de sânge, pe loc

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Sebastian Ghita
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close