Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei: Poetul evreu Shaul Carmel refuză decoraţia lui Băsescu

Sinteza Zilei: Poetul evreu Shaul Carmel refuză decoraţia lui Băsescu

Sinteza Zilei: Poetul evreu Shaul Carmel refuză decoraţia lui Băsescu
04 Noi 2008   •   21:43

Marţi seară, a avut loc o ediţie specială a "Sintezei Zilei" cu ocazia votului din Statele Unite ale Americii. Pe lângă votul americanilor, Ion Cristoiu şi Valentin Stan au dezbătut mai multe subiecte de interes printre care acuzaţiile aduse de Corneliu Vadim Tudor lui Ion Cristoiu şi scrisoarea trimisă de Shaul Carmel preşedintelui Băsescu în care spunea că vrea să înapoieze decoraţia care îi fusese acordată de preşedintele român.
Ion Cristoiu a răspuns acuzaţiilor făcute de Corneliu Vadim Tudor care a prezentat în timpul unei emisiuni un raport fals potrivit căruia Ion Cristoiu ar fi turnat la securitate înainate de 1989. Acesta a declarat: "Este foarte clar că documentul e făcut acum. Nu cred că l-a făcut Corneliu Vadim Tudor, că nu-l duce capul." Acesta a mai adăugat:"Nu ştiu ce l-a apucat. Grav este că, în cazul de faţă, nu este vorba de o enervare tipică lui Vadim. Este clar că îl serveşte pe Traian Băsescu". "Cred că CNA-ul ar trebui să se sesizeze." a concluzionat analistul.
Shaul Carmel, cel mai important poet din Israel i-a trimis înapoi lui Băsescu decoraţia pe care i-o acordase. Preşedintele a făcut o gafă de mari proporţii când a spus că Palestina este vecină cu Siria, excluzând Israelul. Mihai Gâdea a citit întreaga scrisoare pe care poetul a trimis-o preşedintelui României. "Ceea ce aţi citit este foarte grav", este de părere Valentin Stan. Preşedintele a pus România într-o situaţie extrem de delicată, deoarece Băsescu reprezintă întreaga Românie, a adăugat acesta, apoi a continuat: "Trebuie să arătăm că România nu este antisemită"."Băsescu ne-a pus pe toţi într-o situaţie teribilă" a mai spus Valentin Stan.
Revista israeliană Haaretz a poziţionat România pe locul întâi în topul ţărilor europene antisemite. În aceeaşi revistă a fost ironizat şi preşedintele român: luând în considerare ocupaţia de bază a lui Traian Băsescu, acesta ar fi trebuit să aibă minime cunoştinţe de geografie, au scris redactorii revistei.
"Sinteza Zilei" a intrat în legătură directă cu Sandra Stoicescu care se află în SUA. Este mult prea devreme sa spunem cine va câştiga, deşi Barack Obama pare a fi favorit, este de părere Sandra. "Şansele cele mai mari le are candidatul democrat. Nimeni nu abandonează lupta până în ultima secundă." a mai adăugat aceasta. Americanii spun că nu se lasă influenţaţi de moartea bunicii lui Barack Obama şi cunosc foarte bine programul celor pe care urmează să-i aleagă. Chiar şi ultima zi de campanie, John McCain l-a acuzat pe Barack Obama de socialism.
În finalul emisiunii, moderatorul "Sintezei Zilei" a făcut public faptul că Premierul Călin Popescu Tăriceanu a fost audiat marţi seară în dosarul privatizărilor strategice.Tăriceanu a fost audiat de procurorii DIICOT în calitate de martor în dosarul Petron şi al privatizărilor strategice. Obiectul audierilor îl reprezintă o hotărâre de Guvern prin care 8% din acţiunile Petrom ar fi urmat să fie vândute salariaţilor companiei.
Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei
Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3
Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3
Antena3.ro

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close